Ananászos rákkoktél

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
50 dkg gyorsfagyasztott koktélrák, 1 db kisebb méretű ananász, 4 evőkanál majonéz, 2 evőkanál natúr joghurt, fél zöldcitrom leve, 1 teáskanál curry, 2 evőkanál ketchup, 2 teáskanál mustár, só, darált bors

Elkészítése:
Tegyük a koktélrákot egy szűrőedénybe, öblítsük le hideg vízzel, és csepegtessük le. Ha még fagyos, addig csorgassuk rá a hideg vizet, míg fel nem enged.

Tegyük egy nagy tálba, adjuk hozzá a meghámozott és falatnyi darabokra feldarabolt ananászt (készíthetjük konzervből is, előtte jól csepegtessük le a levét), kanalazzuk rá a majonézt, ketchup-ot, mustárt, natúr joghurtot, ízesítsük citromlével, sóval, fűszerezzük darált borssal és curry fűszerkeverékkel.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


A salátának valót jó alaposan keverjük össze, tálaljuk kis tálkákba, és fogyasztásig tegyük a hűtőszekrénybe.

Jégbe hűtve frissítő ebéd lehet a nyári kánikulában.