Zellersalátával töltött burgonyák

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
4 db nagy szemű sütnivaló sárgaszínű burgonya, 10 dkg zellerszár, 1 pohár tejföl, só, darált bors, 1 csokor metélőhagyma, 1 teáskanál mustár, pár csepp citromlé

Elkészítése:
Mossuk meg tiszta mosogatószivaccsal a burgonyákat, majd tegyük alufóliára, hintsük meg durvaszemcsés sóval, és csomagoljuk be egyenként a szemeket. Tegyük meleg sütőbe, ahol 130-140 fokon körülbelül egy óra alatt megpuhulnak.

Míg a sütőben készül a burgonya, készítsük el a zelleres tölteléket hozzá. Mossuk meg a jól a zellerszárakat, majd szeleteljük fel vékonyra. Kanalazzuk a tejfölt egy tálba, tegyük bele a felszeletelt zellerszárat, ízesítsük sóval, citromlével, összevágott metélőhagymával, mustárral és darált borssal, majd az egészet keverjük alaposan össze.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Ha magpuhultak a burgonyák, konyharuhával szedjük ki a sütőből. Vágjuk be a közepén félig, majd kezünkkel nyomjuk össze, és nyissuk kétfelé - vigyázzunk, hogy ne essen szét.

Kanalazzuk a zelleres tölteléket a közepébe, és forrón tálaljuk akár pecsenyék mellé.

Rántott zellerkockákhttp://www.origo.hu/noilapozo/receptek/20080306-recept-rantott-zellerkockak.htmlZelleres sárgaborsóleves kolbásszalhttp://www.origo.hu/noilapozo/receptek/20080222-zelleres-sargaborsoleves-kolbasszal.htmlCsőben sütött zellerhttp://www.origo.hu/noilapozo/receptek/20071115-recept-csoben-sutott-zeller.htmlZelleres ráksalátahttp://www.origo.hu/noilapozo/receptek/20071004-recept-zelleres-raksalata.htmlLestyános zellerleveshttp://www.origo.hu/noilapozo/receptek/20071001-receptlestyanos-zellerleves.html