Csirkesaslik kenyérlepényben

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
40 dkg csirkemell filé, 2 teáskanál kurkuma, 4 evőkanál natúr joghúrt, 1-1 kis csokor friss menta és korianderlevél, 1 teáskanál őrölt római kömény, 2 diónyi friss gyömbér, 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál olívaolaj, 1 teáskanál fekete mustármag, 15 dkg apró spenótlevél, 30 dkg koktélparadicsom, só, darált bors

A kenyérlepényhez: 30 dkg búzaliszt, 1 kávéskanál kurkuma, csipetnyi só

Elkészítése:
Vágjuk a csirkehúst kis kockákra, tegyük egy nagy tálba, majd szórjuk rá a kurkumát, az őrölt római köményt, a mustármagot és a sót. Daráljunk rá borsot, reszeljük rá a gömbért, és a fokhagymát, kanalazzuk hozzá a joghurtot, szórjuk rá az összevágott fűszerleveleket, majd az egészet jól keverjük össze. pár órára tegyük a hűtőszekrénybe, hogy a fűszerek íze jól átjárja a húst.

Tűzzük fel bambusznyársára a befűszerezett húsdarabokat, majd felhevített serpenyőben, kevés olívaolajon süssük pirosra.

A lepényhez tegyük a lisztet egy keverőtálba, tegyünk hozzá egy csipetnyi sót, kurkumát, majd öntsünk rá 2,5 dl forró, körülbelül 40-45 fokos vizet. Fakanállal vagy elektromos keverővel keverjük legalább öt percig. Ha elkészült fedjük le és hagyjuk pihenni fél órát.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Borítsuk a tésztát liszttel alaposan meghintett deszkára, gyúrjuk át, és vágjuk 10 egyforma darabba. Szórjuk meg jól liszttel, és egyenként sodorjuk kis gombóccá. Sodrófával, többszöri lisztezés közben nyújtsuk ki egy milliméternyi vékonyságúra.

Forrósítsunk fel egy nagy serpenyőt szárazon, majd egyenként, megfordítva két perc alatt süssük meg benne a kinyújtott lepényeket. Ha elkészült, tegyük nagy tányérra, és felhasználásig fedjük be fóliával, hogy ne száradjon ki.

Tálaláskor tegyünk pár szemösszevágott koktélparadicsomot, és spenótlevelet a kenyérlepény közepére, tetejére tegyük a megsütött nyársat. Tekerjük fel a lepényt, húzzuk ki a nyársból a bambuszt, és mint egy palacsintát, tekerjük fel. Hogy ne legyen nagyon száraz az ételünk, kanalazzunk a nyársra mentás, korianderleveles joghurtot.