Joghurtos barackpite

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
18 dkg vaj, 20 dkg liszt, 2 teáskanál sütőpor, 15 dkg darált mandula, 20 dkg barnacukor, másfél deciliter natúr joghurt, 3 db tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 1 db citrom reszelt héja, 8-10 db sárgabarack, 2 evőkanál méz, fél maréknyi szeletelt mandula, 1 csipetnyi só, a díszítéshez szeder vagy áfonya

Elkészítése:
Tegyük a szobahőmérsékletű vajat egy keverőtálba, majd elektromos habverővel keverjük tíz percig, míg könnyű és habos nem lesz. Szórjuk hozzá a barnacukrot, a reszelt citromhájat, és a vaníliás cukrot, majd habosítsuk még tovább tíz percig.

Egyenként üssük bele a tojásokat, mindegyikkel jól keverjük össze, majd kanalazzuk hozzá a joghurtot. Egy kis tálba mérjük ki a lisztet, szórjuk rá a sütőport, darált mandulát és a sót. Kanállal keverjük össze, majd dolgozzuk a masszához.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Béleljünk ki sütőpapírral egy körülbelül 30x20 centis tepsit, majd öntsük bele a tésztát. Kanállal egyengessük el simára a tetejét, majd osszuk el a felületén a félbevágott és kimagozott sárgabarackokat. Csorgassuk meg a tetejét mézzel, és szórjuk meg szeletelt mandulával.

Tegyük előmelegített sütőbe, és 160 fokon süssük 35-40 percen keresztül. Ha elkészült, hagyjuk kissé kihűlni, majd vágjuk kockákra. Szeder- vagy áfonyaszemekkel dekorálhatjuk, mellé mézzel elkevert joghurtot kínáljunk.