Karrierhoroszkóp szeptember 1-től 7-ig

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Kos (március 21. - április 20.)
Szükség lehet arra, hogy felülvizsgáld a karrieredről alkotott elképzeléseidet: úgy alakulnak a körülmények, hogy neked is változnod kell - a rugalmasság és a nyitottság most nagyon fontos szerepet kaphat az életedben! Szerdától azt veheted észre, hogy egy probléma újra és újra felüti a fejét az életedben, és sehogy sem találod meg rá a megfelelő megoldást. Érdemes lenne tanácsot kérni a barátaidtól, ők új, friss szemmel tudják vizsgálni a helyzetedet. Hallgasd végig nyugodtan őket, és ne akarj minden áron ellent mondani nekik, csak azért, hogy a tiéd legyen az utolsó szó - a vita, az építő jellegű kritikák ugyanakkor sokat segíthetnek neked.

Bika (április 21. - május 20.)
Feszült hangulat uralkodhat a munkahelyeden a következő napokban, és te semmit nem tudsz tenni az ellen, hogy rossz a légkör - te csak szenvedő alanya vagy a vitáknak, veszekedéseknek. Végig kell nézned és hallgatnod, ahogy munkatársaid egyre többet idegeskednek, és egyre csúnyábban beszélnek egymással. Valószínűleg neked is részed lesz egy-egy olyan megjegyzésben, amelyet nem felejtesz el egykönnyen, sőt, mélységesen meg is bánthatnak. Igyekezz nem odafigyelni a hangoskodókra, inkább koncentrálj minden idegszáladdal a munkádra. Az sem lenne szerencsés lépés, ha te is beszállnál a csatározásokba... inkább vonulj vissza.

Ikrek (május 21. - június 21.)
Komoly, személyes jellegű konfliktusok várnak rád a munkahelyeden: vitába keveredhetsz a kollégáiddal, és a rossz hangulat az egész napotokat megmérgezni. A legnagyobb gont talán az, hogy túlságosan naivan fordultál a munkatársaid felé, és nem feltételezted róluk, hogy megpróbálnak keresztbe tenni neked. A csalódás nagyon mélyen érinthet, nehezen teszed túl magad rajta - ráadásul, a nemtetszésednek kész vagy hangot is adni... Próbáld meg elkerülni a vitákat (vagy legalább csökkentei az "összecsapások" számát) azzal, hogy olyan időbeosztást készítesz magadnak - persze, csak ha lehetséges -, amelyben a lehető legkevesebb időt kell másokkal együtt töltened.

Rák (június 22. - július 22.)
Túlságosan sokat dolgozol, és ennek előbb-utóbb lesznek következményei - és sajnos nem a magasabb fizetésre vagy az előléptetésre kell gondolni. Teljesen kizsigereled magad, és erre a szervezeted előbb gyengeséggel, fáradékonysággal, kimerültséggel reagál, sőt, akár meg is betegedhetsz, ha nem figyelsz oda a tested jelzéseire! Azonban még akkor sem tudsz leállni, ha már fizikailag is rosszul vagy; talán annyira félted a munkádat, vagy annyira szeretnél megfelelni másoknak, hogy egyetlen pillanatot sem akarsz kihagyni. Ez a hozzáállás azonban előbb-utóbb megbosszulja magát...

Oroszlán (július 23. - augusztus 22.)
Hajlamos lehetsz arra, hogy a munkahelyi ügyeket hazavidd, és még akkor is a benti problémákon törd a fejed, amikor a családodra és a pihenésre kellene koncentrálnod - sőt, egyáltalán nem tudsz lazítani. Tudatosítanod kellene magadban, hogy mikor mi a legfontosabb: inkább maradj a munkahelyeden egy-két órával többet vagy szervezd át a napjaidat, de otthon már ne foglalkozz ezekkel az ügyekkel; mint ahogy a magánéletedet se munkaidőben tárgyald meg... Ha teheted, akkor utazz el néhány napra a következő hetekben, mert az új élmények segíthetnek feltöltődni.

Szűz (augusztus 23. - szeptember 22.)
Úgy érzed, rengeteget kellene dolgoznod, és egyáltalán nem vagy elégedett a saját teljesítményeddel. Ráadásul még azt is bemagyarázhatod magadnak, hogy a főnökeid sem tartják elég jónak a munkádat. Ezért a napjaid szinte folyamatos rettegésben telnek, a feszültség miatt pedig sem az elvégzendő feladatokra nem tudsz odafigyelni, sem pedig a szabadidő perceit nem tudod élvezni. Valójában éppen az ellenkező lehet igaz annak, amit gondolsz: lehet, hogy mindenki tökéletesen elégedett veled, csak nem tartják szükségesnek, hogy lépten-nyomon dícsérjenek.

Mérleg (szeptember 23. - október 22.)
Nagyon nagy hatással lehetsz most másokra, ezért légy óvatos, és válogasd meg a szavaidat - lehet ugyanis, hogy amit te meggondolatlanul kimondasz, azt mások felhasználják ellened, vagy esetleg te bántasz meg valakit, méghozzá mélységesen. Arra is figyelj, hogy a birtokodban lévő információkat kellő diszkrécióval kezeld, mert könnyen lehet, hogy kikotyogsz valamit, amit nem kellene. Ezzel pedig nagyon kellemetlen pillanatokat szerezhetsz magadnak és másoknak egyaránt. Inkább arra használd fel a karizmádat, hogy az emberi kapcsolataidat megerősítsd, így egy munkahelyi ismerős könnyen a barátoddá válhat.

Skorpió (október 23. - november 21.)
Nehezen tudsz most együttműködni a munkatársaiddal, mert túlságosan határozott elképzeléseid vannak arról, hogyan is kellene végezniük a munkájukat - amikor pedig nem úgy reagálnak, ahogyan azt te elvárod, akkor megsértődhetsz (vagy csak egyszerűen értetlenül állsz a dolog előtt). Bármikor van valami "nagyszerű" ötleted, és persze nem a legkedvesebb és legmegértőbb hangnemben adod ezt elő... A felmerülő konfliktusokkal sem tudsz mit kezdeni; elsősorban azért, mert nehezen érted meg, hogy van, aki máshogy gondolkodik, mint te. Ha lehetőséged van rá, akkor ne menj bele semmilyen vitába és a tárgyalásokat is halaszd el egy másik hétre - most ugyanis képtelen vagy kompromisszumot kötni.

Nyilas (november 22. - december 21.)
Meglepően jól alakulhatnak a munkahelyi kapcsolataid, még azokkal a kollégákkal is egymásra találhattok, akikkel eddig csak hűvösen kerülgettétek egymást - sőt, kiderülhet, hogy nagyon sok közös van bennetek, és még a munkaidőn kívül is szívesen találkoznátok egymással. A hét másik fontos témája a pénz lehet: nagyon sokat gondolkozhatsz az anyagi helyzeteden, talán azon töröd a fejed, hogy valamilyen pluszmunkát vállalsz. Bármilyen erős is benned a vágy, hogy többet vihess haza egy-egy hónapban, ne felejtsd el mérlegelni, hogy megéri-e az ajánlott összeg a fáradozást.

Bak (december 22. - január 20.)
Képes vagy rendszerezni a hozzád elérő információkat, erre a tehetségedre pedig különösen nagy szükség lehet a következő napokban: a kollégáid, sőt, még a főnököd is csak apróságokat árulnak el neked - sokszor azt is csak véletlenül -, és ezekből neked kell összeraknod egy nagyobb képet. Arra is érdemes lenne egy kis időt szánnod, hogy meghatározod a hosszú távú cáéljaidat: mit akarsz elérni a karrieredben, és azt is felülvizsgálhatnád, jó úton haladsz-e.

Vízöntő (január 21. - február 19.)
Egész héten álmodozó és romantikus hangulatban lehetsz, és alig tudsz a munkádra koncentrálni. A munkahelyeden töltött időt is arra használod fel, hogy telefonon csevegj az ismerőseiddel, vagy pletykálj a kollégákkal - esetleg romantikus filmek, könyvek után kutatsz az interneten, vagy megpróbálod megszervezni a következő randevúidat. Ez a hozzáállás egy ideig nem árt, de ha túl sokáig hanyagolod el a feladataidat, az szemet szúrhat a főnökeidnek is. Ha nem figyelsz oda, és nem teljesítesz eleget, várhat rád egy alapos fejmosás!

Halak (február 20. - március 20.)
Igyekszed a lehető legkedvezőbb színben feltüntetni magad a kollégáid előtt, és a nagy erőfeszítéstől nem nagyon veszed észre, hogy már rég megnyerted őket magadnak - a mesterkéltséget, pózolást pedig egyáltalán nem értik nálad. Inkább legyél természetes és kedves, segítőkész, mert akkor tényleg nagyon jól alakulhat a kapcsolatod a többiekkel. Az se ijesszen meg, ha nem úgy reagálnak a barátságos gesztusaidra, ahogy szerinted kellene. Lehet, hogy csak később, "vészhelyzetben" sietnek majd a segítségedre!