Szeptemberi horoszkóp

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Kos (március 21. - április 20.)
Nagyon jól indul neked ez a hónap: képes vagy kezdeményezni, és ahhoz is van benned elegendő energia, hogy gyökerestül felforgasd az életedet (még akkor is, ha a szeretteid, családtagjaid nem örülnek ennek annyira). Szerencsére meg tudod győzni őket, hogy érdemes a te módszeredet követni: hamarosan azt vehetitek észre, hogy a gyorséttermi ételeket és cukros üdítőket biozöldségekre és friss gyümölcsteára cserélitek le... Szeptemberben a környezet és a globális problémák is mélyebben érintenek, és az érdeklődésedet is felkeltik, ezért érdemes kitalálnod valamit, hogy többet tegyél a környezetvédelemért - szerencsére ehhez nagyon sok egyszerűen megvalósítható ötletet, tippet találhatsz az interneten! A hónap vége felé eléggé elmegy a kedved a sportolástól, elsősorban azért mert annyi mókás, érdekes dolog van, amit csinálnál helyette. Találj magadnak egy olyan edzésformát, amit eléggé különlegesnek tartasz ahhoz, hogy hosszabb időre is lekösse a figyelmedet.

Bika (április 21. - május 20.)
Rettenetesen unhatod magad, és a napi rutinodon is szívesen változtatnál, mert úgy érzed, már egyáltalán nem tükrözi a személyiségedet. Azt azonban nem tudod, hogyan fogj neki a változtatáshoz - egyszerre akarsz mindent átalakítani, lehetőleg egyik pillanatról a másikra. Ez azonban nem a legmegfelelőbb módszer neked, hiszen a Bikáknak általában hosszabb időre van szüksége ahhoz, hogy egy új helyzethez alkalmazkodjanak. Inkább próbálj meg lépésről lépésre haladni, és naponta csak egy dolgot alakíts át az életedben - és arra is figyelj, hogy egy "élvezetes" dolog után (pl. új receptek kipróbálása) egy "nemszeretem" következzen (pl. egy új edzésterv meghatározása), így nem lustulsz el, de azt sem érzed, hogy csupa szenvedés az élet... A hónap utolsó hetében több olyan helyzettel is szembe kell nézned, amelyek elől legszívesebben egy hatalmas tábla csokiba menekülnél, de inkább válasz valamilyen más stresszoldó módszert.

Ikrek (május 21. - június 21.)
Igyekezz összeszedni magadban, mi mindent nyerhetsz azzal, ha rendszeresen, naponta tornázol: ha ugyanis képes vagy "ténnyekkel" meggyőzni magad, akkor eszedbe sem jut majd kihagyni egy-egy edzést, arra hivatkozva, hogy unalmas, vagy éppen más dolgod van... Az is jó módszer lehet, ha ráveszel valakit arra, hogy legyen a társad a nehezebb napokon, amikor még az ágyból sincs kedved felkelni - így akár egy felületes ismeretségből is barátságot kovácsolhatsz. A hónap második hetétől érdemes lenne többet foglalkoznod az egészségeddel: itt az ideje egy teljes kivizsgálásnak. Menj el fogorvoshoz és különböző szűrővizsgálatokra is, mert ha nem is vagy beteg, kaphatsz néhány tanácsot arra vonatkozóan, hogyan maradhatsz egészséges. A

Rák (június 22. - július 22.)
Sokkal óvatosabbnak kell lenned ebban a hónapban, mert nagyon megnőhet a balesetek, sérülések esélye-veszélye; amiatt is, mert egy kicsit túl sokat "hiszel" magadról (legalábbis a mozgás szempontjából), és nem az erőnlétednek megfelelő gyakorlatokat végzel, vagy elfeledkezel a bemelegítésről. Sőt, az is előfordulhat, hogy nem helyesen végzed a gyakorlatokat, hanem olyan "ahogy esik, úgy puffan" módon... Ha nincs senki a társaságodban, aki értene a mozgáshoz, akkor jó befektetés lehet néhány alkalomra felbérelni egy személyi edzőt. Ő biztosan megmutatja, hogy mit hogyan kell csinálni, az erőnlétedet is felmérheti, tanácsokat adhat, és olyan hibákra is rámutathat, ami neked eddig eszedbe sem jutott - a kifizetett pénz pedig biztosan megtérül majd! A hónap utolsó hetében ügyelj arra, hogy a pihenés, lazítás is ott legyen az életedben!