Kecskesajtos padlizsán

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
60 dkg vöröshagyma, 5-6 evőkanál extra szűz olívaolaj, 4 szem paradicsom, 2 db cukkini, 2 db közepes méretű padlizsán, 15 dkg lágy kecskesajt, só, darált bors

Elkészítése:
Forrósítsuk fel az olívaolajat egy nagy lábasban, majd tegyük bele a vékony karikára felszeletelt vöröshagymát. Öntsünk alá egy deci vizet, fedjük le fedővel, majd közepes lángon, állandóan kevergetve pároljuk legalább tíz-tizenöt percig.

Amikor a hagyma megpuhult vegyük le a fedőt róla, várjunk vele míg a felesleges víz elpárolog, és pirítsuk addig, míg a hagyma karamellszínű nem lesz.

Kanalazzuk a megpuhult hagymát egy kisebb tepsi aljára, majd felváltva a padlizsán, cukkini, és paradicsomszeleteket sorakoztassuk egymás mellé.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Törjük apró darabokra a sajtot, majd szórjuk a zöldségek tetejére, daráljunk rá borsot, tépkedjünk rá a kakukkfűlevelekből, és a végén csorgassuk meg kevés olívaolajjal.

Fedjük be alufóliával, tegyük a tepsit forró sütőbe, és 160 fokon süssük körülbelül 25-30 percen keresztül. Ha elkészült vegyük le a fóliát, majd süssük még fedetlenül tíz percig.