Kókuszos kukorica-krémleves

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
5 cső csemegekukorica, 1 csokor korianderlevél, 2 dl kókusztej, 2 szál újhagyma, 3 evőkanál extra szűz olívaolaj, 1 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál étkezési keményítő, 1 szál sárgarépa, 1 csokor zeller zöld, 5-6 szem egész bors, só, darált bors, fél zöldcitrom leve, 1 csokor mentalevél, 1 db zöldségleves kocka

Elkészítése:
Éles késsel vágjuk le a kukoricacsőről a szemeket, majd a csutkát törjük kétfelé és tegyük egy fazékba. Adjuk hozzá a kis darabokra felvágott sárgarépát, a csokor zellerzöldet, a szemes borsot, és egy csipetnyi sót. Öntsünk annyi vizet rá, hogy jól ellepje. Tegyük fel a tűzre, és főzzük húsz percen keresztül.

Forrósítsuk fel az olívaolajat egy fazékban, tegyük bele az összezúzott fokhagymát, a felkarikázott újhagymát, majd hevítsük rövid ideig. Szórjuk rá a levágott kukoricaszemeket, ízesítsük kevés sóval, darált borssal, majd lassú lángon pároljuk öt-hat percig.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Öntsük fel a leszűrt kukoricacsutkából készített alaplevessel, tegyük hozzá a leveskockát, és főzzük körülbelül húsz percig.

Keverjük össze a keményítőt pár kanál hideg vízzel, majd sűrítsük be vele a levest. Öntsük hozzá a kókusztejet, citromlével tegyük pikánsabbá. Forraljuk jól össze, utána kézi mixerrel pürésítsük össze.

Szűrjük át finomlyukú szűrőn, és tálalás előtt keverjük bele az összevágott menta- és korianderlevelet is.