Sonkás-gombás sült tojás

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
8 db kisebb őzlábgomba vagy csiperke, 8 db tojás, 8 szelet füstölt sonka, 4-5 evőkanál olívaolaj, 1 csokor metélőhagyma, darált bors, 1 csipetnyi borsikafű, pár szem koktélparadicsom

Elkészítése:
Mossuk meg folyó víz alatt a gombák kalapját, tegyük egy csepegtetőedénybe és várjuk meg, míg jól lecsepeg.

Tegyük a gombát egy deszkára úgy hogy a lemezei legyenek felül, csorgassuk meg olívaolajjal, daráljunk rá borsot, és szórjuk meg borsikafűvel.

Forrósítsunk fel egy nagy serpenyőben 2-3 evőkanálnyi olívaolajat, meg tegyük bele a befűszerezett gombákat. Erős lángon süssük mindkét oldalát pirulásig, utána szedjük ki egy tányérra. Kis állás után a gombákból kifolyó vizet öntsük le.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Csorgassunk meg olívaolajjal egy tűzálló sütőedényt, tegyük bele a megsütött gombákat. Tépkedjünk rá füstölt sonkaszeleteket, üssük rá a tojásokat, és az egészet szórjuk meg darált borssal.

Tegyük forró sütőbe, és süssük körülbelül 10-15 percen keresztül. Ha elkészült, összevágott metélőhagymával szórjuk meg.