Indiai krémes padlizsán

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
50 dkg padlizsán, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 dl kókusztej vagy tejszín, 1 teáskanál kurkuma, kevés chili paprika, 1 teáskanál őrölt római kömény, fél teáskanál őrölt koriandermag, 1 csokor friss korianderlevél, só, darált bors, 3-5 evőkanál olívaolaj

Elkészítése:
Vágjuk falatnyi darabokra a padlizsánt, hintsük meg enyhén sóval. Forrósítsuk fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, tegyük bele a besózott padlizsánt, majd állandóan kevergetve pirítsuk meg.

Vágjuk finomra a vöröshagymát és a fokhagymát, tegyük egy nagy lábasba. Csorgassunk rá olívaolajat, szórjuk rá az őrölt római köményt és az őrölt koriandermagot, majd kis lángon pároljuk üvegesre. Szórjuk rá a kurkumát is, keverjük jól össze, utána öntsük fel a kókusztejjel vagy a tejszínnel.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Ízlés szerinti mennyiségű chilivel, darált borssal és sóval ízesítsük. Forraljuk pár percig, míg krémesre nem sűrűsödik, utána tegyük bele a megpirított padlizsándarabokat. Rotyogtassuk néhány percig, majd keverjük hozzá a durvára összevágott korianderlevelet.

Tálaljuk tálkákba, és kis darabokra összetépett indiai kenyérrel mártogassuk ki. Önálló, hús nélküli ételnek is kiváló fogás, de köríthetünk vele grillezett halakat, vagy sajtokat is.