Vágólapra másolva!
A brit királyi ház két sarja, Vilmos és Harry herceg jótékonysági motortúrán vesz részt a következő hetekben: közel ezer mérföldet tesznek majd meg Dél-Afrikában. Túrájuk célja, hogy pénzt gyűjtsenek három alapítvány javára.
Vágólapra másolva!

A brit királyi ház két tagja, Vilmos és Harry herceg ezer mérföldes motortúrára indul Dél-Afrikába: nyolcvanad magukkal szombaton indultak Durbanból, és a jövő hét elején érkeznek Port Elizabethbe. Az Enduro Africa elnevezésű túra elsődleges célja, hogy pénzt gyűjtsenek három alapítvány javára.

"Bizotsan nem lesz sétagalopp, nagyon nagy a kihívás, és biztosan leesünk majd párszor a motorról"- nyilatkozta a 24 éves Harry az indulás előtt, és hozzátette: "Azt se tudjuk, hogy mire számíthatunk, igaz, megpróbáltak felkészíteni bennünet, de hallva a történeteket, alig tudtam aludni az éjjel."

Bátyja, a 26 éves Vilmos elmondta: hetvennél is több folyón kelnek majd át, az off-road szakaszok pedig nagyon sziklásak, tele dombokkal. A herceg, aki januárban kezdi helikopterpilóta-kiképzését a Brit Királyi Légierőnél, viccesen megjegyezte: "a hadsereg mögöttünk áll. Készek vagyunk az indulásra."

"Nemcsak azért nagyszerű lehetőség ez, mert valami újat próbálhatunk ki, hanem azért is, mert nagyon kevés időt tölthetek együtt a bátyámmal, most pedig folyamatosan együtt leszünk" - mondta a fiatalabb herceg, a brit lovasság egyik ezredének hadnagya. "Lehet, hogy veszekszünk majd, de biztosan jó móka lesz."

A túrán a Harry által létrehozott alapítvány, a Sentebale mellett - mely a hátrányos helyzetű lesothói fiatalokat hivatott segíteni -, az Unicef és a Nelson Mandela Gyermekalapítvány számára is gyűjt pénzt a két brit herceg.