Karrierhoroszkóp október 20-tól 26-ig

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Kos (március 21. - április 20.)
Arra van most szükséged, hogy minden a lehető legsimábban menjen. Egyszerűen képtelen vagy elviselni, ha valami nem a terveid szerint alakul, egyáltalán nem tudsz alkalmazkodni az új helyzetekhez, ráadásul, ha rugalmasságot várnak el tőled, akkor még fel is idegesíted magad. Ez pedig nagyon rossz hatással lehet a munkádra, különösen a kapcsolataidra - hiába kérnek tőled valamit a munkatársaid, te legszívesebben kibújnál a feladatok alól. Próbáld meg túlélni ezt a rövid hetet, a következő időszakra pedig legyen egy kész haditerved!

Bika (április 21. - május 20.)
Nagyon jól alakulhatnak most a munkahelyi kapcsolataid, és a csevegésből, baráti beszélgetésekből is sokkal többet profitálhatsz, mint ahogy azt gondolod: olyan információkat tudhatsz meg a munkahelyedről és a kollégáidról, amit nagyon könnyen tudsz a saját javadra fordítani. Szerencsére, semmi olyasmire nem kell számítanod, ami "gonoszkodásnak" tűnhet mások szemében - sőt, valójában arról lehet szó, hogy pontosan tudod, mivel segíthetsz a többieknek. Érdemes lenne több figyelmed fordítanod azokra az emberekre is, akikkel eddig nem volt valami jó a viszonyod: most sokkal közelebbről is megismerhetitek, sőt, megkedvelhetitek egymást.

Ikrek (május 21. - június 21.)
Sok új dolgot tudhatsz meg másokról a következő napokban, de mielőtt azonnal továbbadnád ezeket, inkább gondolkozz el egy kicsit a megszerzett információkon. Most ugyanis még a szokásosnál is jobban vág az agyad, és nagyszerűen tudod rendszerezni a gondolataidat - ez pedig kitűnő lehetőség leht neked arra, hogy egy kicsit a felszín mögé nézz. Nem kell mindent készpénznek venni, amit hallasz; legyen benned némi egészséges szkepticizmus, akár jó, akár rossz dolgok jutnak a füledbe. A hét utolsó napján érdemes lenne egy kicsit előre tervezned, dolgozz egy kicsit otthonról, vagy valamilyen más módon könnyítsd meg a munkanapokat (pl. rendszerezd a telefonszámokat, vagy készíts előre ebédet magadnak).

Rák (június 22. - július 22.)
Képes vagy a munkádra úgy tekinteni, mint nagyszerű fejlődési lehetőségre, ráadásul nemcsak szakmai, de emberi szempontból is: most ugyanis csupa olyan helyzettel találkozol, amelyekben megtudhatsz mélyen, a lelkedben rejlő információkat saját magadról, és talán a mozgatórugóid, motivációid is élesebben jelenhetnek meg előtted. Arra is alkalmas lehet a következő néhány nap, hogy egy kicsit "reklámozd" saját magadat, és mindazt, amiben tehetséges vagy. Természetesen nem kell túlzásba vinni az öntömjénezést, de az, hogy kiemeled a jó tulajdonságaidat, még senkinek nem vált kárára.

Oroszlán (július 23. - augusztus 22.)
Próbára tehet az élet: a következő héten lépten-nyomon olyan emberekkel találkozhatsz, akik kritizálnak téged és a munkádat, akár szavakkal, akár csak furcsa fintorokkal, lekezelő mosolygással. Még mielőtt visszavágnál nekik, gondolkozz el azon, amit mondtak neked, lehet - sőt, nagyon valószínű -, hogy hasznosítani tudod a véleményüket a fejlődéshez és a továbblépéshez. Ha azonban egyértelmű, hogy csak kötekedni akarnak veled, akkor ne rejtsd el a megbántottságodat, és nyugodtan vágj vissza nekik.

Szűz (augusztus 23. - szeptember 22.)
Készítsd fel magad jó előre a közelgő szünnapokra, lehetőleg úgy, hogy minél többet elvégzel a munkanapokon - most a túlóráknak, a plusz feladatoknak is sokkal több értelme lehet, hiszen nyugodtabb leszel a pihenés közben. Hajlamos vagy ugyanis azt hinni, hogy csak az a jó, és csak az a hatékony, amit te magad csinálsz meg, és ha te nem vagy éppen "munkaközelben", akkor megáll az élet... A szabadnapjaidat pedig használd arra, hogy egy kicsit megerősíted magad lelkileg: tisztában kell lenned a saját értékeiddel, még akkor is, ha a munkahelyeden nap, mint nap elbizonytalanítanak.

Mérleg (szeptember 23. - október 22.)
Egyáltalán nem érzed jól magad a bőrödben, és éppen ezért a munkában sem vagy olyan hatékony, mint amilyen lehetnél - sőt, az is előfordulhat, hogy sértődékenyebb és érzékenyebb vagy a szokásosnál, és minden, amit a kollégáid tesznek vagy mondanak, nagyon mélyen érint. A legjobb lenne, ha a minimumra csökkentenéd azoknak az óráknak a számát, amit a másokkal való fecserészéssel töltenél, és most csak a munkádra koncentrálnál. A szabadnapjaidon menj el kirándulni, vagy szervezz valamilyen izgalmas családi programot! A lényeg, hogy "távolodj el" egy kicsit a hétköznapoktól.

Skorpió (október 23. - november 21.)
Több rugalmasságra és alkalmazkodási képességre lesz szükséged a következő napokban, és azt is be kell bizonyítanod a kollégáidnak, hogy mennyire kedves és megértő tudsz lenni - most ugyanis az emberi kapcsolataid nagyon sokat jelenthetnek az életedben, és sokat is kaphatsz a kollégáidtól, ha kellő figyelemmel fordulsz feléjük. Arra is ügyelj, hogy ne oktasd ki őket, még akkor sem, ha egyáltalán nem tetszik az, ahogyan a problémákat kezelik. A szabadnapjaidon is érdemes egy kicsit a munkával törődnöd, ha máshoz nincs is kedved, legalább gondolkozz el azon, mit és hogyan tehetnél hatékonyabbá.

Nyilas (november 22. - december 21.)
Az agyad már egy ideje a szabadság körül forog, és egyáltalán nem tudsz a munkára koncentrálni, hiszen csak az jár a fejedben, hogy mi mindennel szeretnéd a szabadidődet tölteni. A munkatársaid, főnökeid is látják, hogy nem vagy éppen a csúcson, úgyhogy, ha szerencséd van (és olyan a viszonyod a kollégáiddal), akkor nem is terhelnek túl komoly, nehéz, precizitást igénylő feladatokkal. Ennek ellenére, próbáld meg kihozni magadból a maximumot, a máshogy nem is tudsz segíteni a többieknek, legalább a kellemes munkakörülményeket teremtsd meg nekik: főzz egy hatalmas adag kávét, vállald el, hogy meglocsolod a virágokat, vagy gondoskodj arról, hogy mindig alaposan ki legyen szellőztetve.

Bak (december 22. - január 20.)
Nagyon hatékony, erős és energikus lehetsz a következő napokban, szerencsére, ez rengeteg türelemmel és segítőkészséggel társul, ezért nagyszerű munkaerőként tündökölhetsz, és a kollégáid is tisztelettel néznek fel rád. A legnagyobb gondod talán az lehet, hogy mit is kezdj a hirtelen jött hírnévvel, vagy hogyan találd meg a helyes egyensúlyt a munka és a magánélet között (most ugyanis a munkához sokkal nagyobb kedved van, ott érzed magad igazán elemedben). A hétvégét mindenképpen töltsd a családoddal, legyen néhány olyan nap, amikor csak rájuk koncentrálsz!

Vízöntő (január 21.-február 19.)
Túlságosan sok érzelmet viszel a munkádba, így még akkor sem tudod távoltartani a lelkedet a konfliktusoktól, amikor kellene. Éppen ezért néhány nagyon nehéz napnak nézel elébe, amikor már korán reggel a munkádon rágódsz, és még este sem tudod a munkahelyeden hagyni a konfliktusokat. Most nagyon fontos szerepe lesz a szeretteidnek abban, hogy támogassanak: beszélgess velük minél többet, és mondd el nekik őszintén a gondjaidat. Meglepően jó tanácsokat adhatnak, és teljesen új szempontokat is megvilágíthatnak neked.

Halak (február 20.-március 20.)
Nagyon jó napjaid lesznek, különösen akkor, ha egy kicsit többet törődsz a kollégáiddal - főleg, ha képes vagy saját magadat a háttérben tartani, és arra koncentrálni, amit ők mondanak neked. Nemcsak érdekes információkat tudhatsz meg tőlük, de a magánéletükbe is beavathatnak, és a bizalmukba fogadhatnak téged. És bár ez talán feleslegesnek tűnhet a szemedben, később a bartáságuk nagyon hasznosnak bizonyul majd! Kérdezz sokat tőlük, és hallgasd végig őket türelmesen, ha mondanivalójuk van neked!