Padlizsános palacsinta

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
A palacsintához: 10 dkg liszt, másfél teáskanál sütőpor, fél teáskanál só, 2,5 dl tej, 1 db tojás, 3 ág bazsalikomlevél, 3-4 evőkanál olívaolaj
A padlizsános raguhoz: 1 db padlizsán, 2 szem paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olívaolaj, só, darált bors, 2 szál újhagyma

Elkészítése:
A palacsintákhoz öntsük a lisztet egy keverőtálba, szórjuk rá a sütőport és a sót. Üssük hozzá a tojást, és a vékony csíkokra felmetélt bazsalikomlevelet. Adjuk hozzá a tejet, majd habverővel keverjük sima tésztává.

Csorgassunk egy evőkanálnyi olívaolajat egy nagy serpenyőbe, forrósítsuk fel, majd evőkanállal tegyünk egymástól kis távolságokban kétkanálnyi kerek halmokat. Kis lángon süssük két percig, majd lapátkanállal fordítsuk meg, és a másik felét is süssük két percig.

A raguhoz vágjuk egy centis kockákra a padlizsánt, majd csorgassuk az olívaolajat egy nagy serpenyőbe. hevítsük fel, és tegyük bele a padlizsánkockákat. Közepes lángon, állandóan kevergetve kezdjük el pirítani. Ha már a padlizsánok szélei kezdenek pirulni, reszeljük hozzá a fokhagymát, és szórjuk rá a felkarikázott hagymát.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Daráljunk rá borsot, ízesítsük sóval és pároljuk addig, míg a padlizsán puha nem lesz. Csak a legvégén keverjük a raguba a kis kockákra felvágott paradicsomot. A paradicsommal már nem kell tovább főzni.

Tálaljunk tányérokra az elkészült palacsintákból, és a tetejére kanalazzunk a padlizsános raguból. A szendvicsek tetejét parmezán sajt forgácsokkal szórhatjuk meg.