Gesztenyetorta

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
20 dkg vaj, 16 dkg cukor, 4 db tojás, 1 csipetnyi só, 20 dkg gesztenyemassza, 15 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, 2 teáskanál őrölt fahéj
A töltelékhez: 1 üveg narancslekvár, 2 dl tejszín, 5 dkg gesztenyemassza

Elkészítése:
Tegyük a szobahőmérsékletű vajat és a sót egy keverőtálba, szórjuk rá a cukrot, majd elektromos habverővel keverjük habosra. Egyenként üssük hozzá a tojásokat, mindegyikkel jó alaposan keverjük össze, utána keverjük hozzá a gesztenyemasszát, a sütőporral elkevert lisztet és az őrölt fahéjat.

Dolgozzuk sima tésztává, majd a masszát töltsük egy kivajazott és liszttel meghintett közepes méretű peremes tortaformába. Tegyük forró sütőbe, ahol 160-170 fokon 30-35 perc alatt készre sütjük. Mielőtt kivennénk a sütőből, szúrjunk a tésztába egy fogvájót, és ha nem ragad rá a massza biztosak lehetünk, hogy átsült a sütemény.

Forrás: [origo]


Ha elkészült, hagyjuk a formában kissé kihűlni, majd vegyük le róla a peremet.

Vágjuk kétfelé a tortát, és kenjük meg narancslekvárral, majd tegyük vissza rá a tetejét.

Verjük fel a tejszínt kemény habbá egy kanálnyi porcukorral, majd reszeljük bele a gesztenyemasszát. Kenjük meg vele a torta tetejét, szórhatunk rá a reszelt gesztenyemasszából, és kevés narancslekvárral szépen kis is dekorálhatjuk.