Az élmény-ajándékot nem kell visszacserélni

Vágólapra másolva!
Létezik olyan ajándék, amelynek biztosan jó a mérete, a színe, és még az a veszély sem fenyeget, hogy már van olyan az illetőnek. Ilyen ajándék lehet egy-két pilótaóra, operaelőadás, wellness-nap vagy bármilyen más, életre szóló élmény. Néhány tipp a felejthetetlen ajándékokhoz.
Vágólapra másolva!

Ha valakit megkérdezünk, hogy melyek voltak élete legboldogabb karácsonyai, biztos nem úgy fog válaszolni, hogy "az, amikor a tizenkettedik pár zoknit kaptam". A legszebb karácsony felidézésekor emlékek, hangulatok, élmények jönnek elő, amelyektől széppé vagy egyenesen felejthetetlenné vált a karácsony - miért is ne ajándékozhatnák eleve élményeket tárgyak helyett? Igyekeztünk csokorba gyűjteni, milyen kalanddal lehet meglepni a szeretteinket, sőt, a különböző csoportok képviselői közül meg is kérdeztünk egy-egy embert, ő milyen élménynek örülne a legjobban.

Bevállalósoknak, sportosoknak

A legegyszerűbb azokat meglepni egy élménnyel, akiknek valamilyen köztudott hobbijuk van - például, amint van egy kis szabadidejük vagy pénzük, rohannak a tornaterembe, uszodába vagy bárhová máshová sportolni. Nekik egyszerűen telitalálat egy uszodabérlet, egy vagy egy több alkalomra szóló belépő a falmászó-terembe, esetleg egy személyi edző a kedvenc konditermükben. Ugyanakkor az ilyen ajándékkal nagyon kell vigyázni, hiszen könnyen meg is bánthatjuk azt, aki nem a mozgás öröméért, hanem a csinosabb külsőért gyötri magát.

A bevállalós, sportos figuráknak, akik adrenalinfüggőségben szenvednek, választhatunk valamilyen extrém kalandot is: lehet ez egy nagy gokartverseny egy jó, kanyargós pályán, vagy egy műrepülés, esetleg egy tandemugrás ejtőernyővel - itt csak azt kell kipuhatolni, hogy az illetőnek nincs-e tériszonya, vagy valamilyen olyan betegsége, ami lehetetlenné teszi a kalandot.

A kevésbé bevállalós barátoknak, családtagoknak szervezhetünk egy jó túrát: romantikus-kalandos, és jóval több egy egyszerű kirándulásnál, ha egy lovas szánon derítjük fel a vidéket meleg teával, forralt borral és más finomságokkal felszerelkezve.

A sportos ifjúság is kaphat személyre szabott kalandot: jegyet valamilyen sportmérkőzésre vagy akár egy instant fociedzést, esetleg egy egész napos belépőt egy fedett vízicsúszda-parkba.

Gábor, aki abszolút vakmerő sportos alkatnak érzi magát, egy bungee-jumpingra váltható utalványnak, egy vízisíóra-bérletnek örülne a legjobban. Szerinte remek ajándék lehetne még egy nagy családi baráti paintball-parti, de azt ő is elismeri, hogy ezt nem karácsonyra, inkább szülinapra érdemes választani.

Romantikus lelkeknek

Egy igazi, álmodozó romantikust meglepni egyszerre könnyű és nehéz. Könnyű, mert nem feltétlenül állít minket megoldhatatlan feladat elé, és nehéz, mert egy igazi romantikus kalandhoz nem csak a helyszínt, de a hangulatot is illik biztosítani, ez pedig nem megy parancsszóra.

A legegyszerűbb megoldás - főleg, ha a párunkról van szó - egy romantikus este vagy hétvége. Gyertyafényes vacsora egy kellemes étteremben vagy egy testet-lelket kényeztető kikapcsolódás egy wellness-hotelben. Ennél eggyel extrémebb egy éjszakai városnéző repülés, helikopterrel, és szórakoztatóbb egy műtermi fotózás, talpig a századfordulót idéző jelmezben, kötelező kiegészítőkkel, mint kard, sétapálca, csipkés napernyő vagy abroncsos szoknya.

A színházkedvelő romantikusokat meglephetjük egy színházi páholyba szóló jeggyel, ahová pezsgőt is be lehet készíttetni.

Forrás: [origo]


Borsos árú, de szuperromantikus ajándék a báli belépő, bár a kötelező szmoking vagy frakk ettől a megoldástól nyilván sok férfit visszatart.

A romantikus pasik kedvvért pedig érdemes egy olyan randit szervezni, ahová érkezzünk - vérmérséklettől függően - harisnyatartóban, esetleg csipkés fűzőben, fehérneműben, tűsarkokon, a bátrabbak ezen kívül csak egy bundát húzzanak.

Bár nem kevés pénzért, de azt is megtehetjük, hogy a romantika jegyében csillagot nevezünk el arról, akit szeretünk, erről tanúsítvány is kap, sőt, egy jegyet is a csillagvizsgálóba, hogy megismerkedhessen a "druszájával".

Romantikus gyerekek is vannak, őket lepjük meg mozijegyutalvánnyal - lehetőleg egyszerre kettővel, hogy meghívhassák azt, akivel romantikázni szeretnének.

Zsuzsi, a romantikus meglepetések kedvelője, leginkább annak örülne, ha egyszer igazi Csipkerózsikaként csókkal és ágyba hozott reggelivel ébresztené a párja (a tálcára rakott rózsa nélkülözhetetlen), de nagyon örülne annak is, ha elbújhatnának egy turistaházban, az erdő közepén, de ezenkívül boldoggá tenné az is, ha néhány alkalommal elmehetne egy tánciskolába a partnerével argentin tangót tanulni.

Igazi ínyenceknek

A kulináris élvezetek kedvelőinek kézenfekvő megoldás lehetne egy vacsorameghívás egy szuper étterembe - csakhogy valószínűleg az illető lényegesen jobban ismeri nálunk a tuti helyeket, így nagyon könnyű mellényúlni. Arra viszont már van lehetőség, hogy egy profi konyhában, a mesterszakács segítségével készítsenek valamilyen ritkaságot, ezzel garantáltan levesszük őket a lábukról. Azért a vacsorameghívásról sem kell teljesen lemondani: léteznek olyan estek, ahol a különleges menüsort remek borokkal, esetleg irodalmi vagy zenei élménnyel is körítik, ezek valószínűleg megnyerik majd a gurmanok tetszését is. Ha tisztában vagyunk azzal, hogy az illető melyik borvidéket kedveli, nem nagyon tévedhetünk egy bortúrával sem.

Forrás: [origo]


Lali közismerten gurman, rendszerint ő főz a barátainak, akik nem győzik dicsérni, ami a konyhájából kikerül. Neki - saját bevallása szerint - az lenne az igazi ajándék, ha egyszer nem egyedül kellene alkotnia a konyhában, "szívesen átadná már a titkait" az erre fogékonynak. Szakácskönyvet utál kapni, a főzéssel kapcsolatos tárgyakat pedig szereti magának kiválasztani, azt viszont szívesen venné, ha különböző nemzetek éttermébe eljuthatna, például érdekli a japán és az indiai konyha is. A legjobban viszont annak örülne, ha ételt neveznének el róla a kedvenc éttermében.