A PETA Oprah Winfrey-t választotta az év emberének

Vágólapra másolva!
Oprah Winfrey amerikai televíziós személyiséget választotta a PETA állatvédelmi szervezet az év emberének, mert műsora egy egész epizódját az állatvédelem témakörének szentelte.
Vágólapra másolva!

Oprah Winfrey amerikai televíziós személyiség lett idén az év embere a PETA állatvédelmi szervezet szerint. A címet korábban már Stella McCartney divattervezőnő és Leona Lewis énekesnő is elnyerte.

"Oprha arra használta a népszerűségét, hogy megmutassa, milyen szörnyűségeket követnek el az állatok ellen. Megszólalt azok helyett, akik nem tudnak beszélni, ezért érdemelte ki ő a díjat"- mondta Ingrid E. Newkirk, a norfolki központú állatvédő liga elnöke.

Winfrey a műsorának egyik epizódját imádott cocker spánieljének, Sophie-nak az emlékére ajánlotta - a híresség szerint a kutyája volt az, akitől "13 évig csak feltétel nélküli szeretetet és odaadást kapott" -, ebben a műsorban igyekezett felhívni a figyelmet azokra a szörnyű dolgokra, amelyeket az állatok ellen követtek el. A műsorvezető az egész adást az állatok védelmével és bánásmódjával kapcsolatos témákra szánta, kivívva ezzel a PETA tiszteletét.

A megbotránkoztató kampányairól híres szervezet most azt szeretné elérni, hogy a műsorvezető álljon nekik meztelenül modellt egy szőrmeellenes plakáthoz (korábban készült hasonló fotó Natalie Imbrugliáról, Christina Applegate-ről és Alicia Silverstone-ról is).

"Oprah egyszerűen nem tudja, hogy mit csináljon. Nagyon szimpatikus neki a PETA munkája, és tudja, hogy sok emberhez eljuttathatná ezt az üzenetet, de az, hogy meztelenkedje, sokakat megbotránkoztatna" - mondta Winfrey egyik ismerőse a Globe magazinnak. "Ha pedig visszautasítja a lehetőséget, az állatkedvelő rajongói lesznek rá dühösek."