Karrierhoroszkóp december 29-től január 5-ig

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Kos (március 21. - április 20.)
Pontosan látod, hogy mit kell most tenned ahhoz, hogy sikeres legyél a munkádban - nem csak ezen a héten, hanem a következő évben is. Jó lenne, ha egy kicsit több figyelmet szentelnél most a részleteknek, ezekben most ugyanis olyan információkat találhatsz, amelyeket nagyon jól tudsz hasznosítani. A hét vége felé elkaphat az idegesség, talán egy kicsit csalódottnak érezheted magad, amiért "túl keveset" végeztél az évben - pedig lehet, hogy csak át kellene értelmezned az elért eredményeket!

Bika (április 21. - május 20.)
Idegesen, feszülten kezded ezt a hetet, mert mindent most próbálsz bepótolni. A kollégáid pedig - már ha egyáltalán jelen vannak - akkor egyáltalán nem segítenek neked, ők is a saját ügyeikkel vannak elfoglalva. Próbáld meg valahogy "túlélni" a következő néhány napot, nem most kell bizonyítanod a tehetségedet, igyekezz kihozni magadból a legtöbbet, de ne akarj túlteljesíteni. A hét vége felé olyan helyekről érkezhet neked támogatás (akár kézzelfogható, akár csak szellemi vagy érzelmi), amelyekről korábban el sem tudtad képzelni ezt.

Ikrek (május 21. - június 21.)
Nagyon változékony időszak elé nézel, és örömmel gondolkozol azon, hogy mi mindent szeretnél megvalósítani az új évben - ez természetesen a munkádra, a karrieredre is igaz. Mivel nagyon nyitott vagy, minden új hatást képes vagy beépíteni az elképzeléseidbe. Csupán azt kell eldöntened, hogy mi is lesz az a néhány dolog, amire koncentrálni szeretnél. Hajlamos vagy ugyanis arra, hogy szétaprózd az energiádat, így aztán a szép álmokat nem tudod megvalósítani.

Rák (június 22. - július 22.)
Igen jó szolgálatot tehetnek neked az érzelmeid: most ugyanis olyan ügyfelekkel vagy kollégákkal kell együttműködnöd, akiket bizony elég nehéz kezelni, te viszont, a megértésed és a türelmed segítségével még a legnehezebb helyzetet is képes leszel uralni. A új év első napjaiban nagyon kreatívnak érezheted magad, egymást érik a fejedben a jobbnál jobb gondolatok, és neked csak ki kell választanod azokat, amelyeket szeretnél megvalósítani. A hétvégén egy kicsit hirtelenebb lehetsz, mint máskor, ügyelj arra, hogy ne ugorj bele gondolkodás nélkül valamibe, amit később megbánhatsz.

Oroszlán (július 23. - augusztus 22.)
Most nagyon jól kihasználhatod az év közben megszerzett ismerettségeket: szükséged lehet egy-két új támogatóra, őszinte ismerősre, akik segíthetnek neked tisztábban látni a karriered vitás, bizonytalan kérdéseit. Próbálj meg velük minél több időt tölteni, és még akkor is gondolkozz el azon, amit mondanak, ha nem értesz velük egyet. Az új év nem úgy indul neked, ahogyan azt szeretnéd. Ne foglalkozz a csalódásokkal, vagy a kétségekkel! Ha megőrzöd az optimizmusodat és a lelkesedésedet, szinte minden problémát könnyedén meg tudsz majd oldani!

Szűz (augusztus 23. - szeptember 22.)
Egy kicsit idegesebb és szétszórtabb lehetsz a szokásosnál a hét elején, egyszerűen azért mert nem vagy biztos abban, hogy amit csinálsz, az tökéletesen jó - te pedig nem elégszel meg a közepes eredményekkel (pedig ezzel sokszor saját magadnak teremtesz újabb és újabb problémákat). Jobb lenne, ha egy kicsit visszavonulnál, szabadságra mennél, mert most úgysem tudnád felvenni a megfelelő ritmust. A hét végén összekaphatsz valakivel a munka miatt, de némi szócsata után könnyedén meg tudtok egyezni - viszont az, hogy kiállsz magadért, egy új, hasznos képességet jelent neked, amit az egész új évben nagyszerűen tudsz majd kamatoztatni.

Mérleg (szeptember 23. - október 22.)
Nagyon kellemes napjaid lehetnek a munkahelyeden, elsősorban azért, mert egy olyan emberhez kerülhetsz egy kicsit közelebb, akivel sok bennetek a közös vonás, és a kedvteléseitek is hasonlóak. Ha még nincs párod, akkor ebből könnyedén lehet szerelem is (ez esetben mérlegeld, hogy nem árt-e a viszony a munkának), ha pedig már foglalt vagy, akkor egy nagyszerű barátra tehetsz szert magadnak. A jövő év eleje egy kicsit bizonytalanul indulhat a számodra - igyekezz nem elveszni a döntésképtelenség és részletek útvesztőjében.

Skorpió (október 23. - november 21.)
Agresszív és ideges lehetsz, és próbálod minél jobban megvédeni a saját kis "területedet", a megszerzett javaidat - még akkor is, ha se közel, se távol nincs ellenség a láthatáron. A hét közepétől (azaz az új év első napjaiban) egy kicsit különösen érezheted magad, mintha nem tudnád, hogy mit is akarsz az élettől, de szerencsére ez a kellemetlen érzés hamar elmúlik, és gyorsan "helyükre kerülnek" a dolgok a fejedben.

Nyilas (november 22. - december 21.)
Jó hatással lehet a karrieredre és az előremeneteledre, ha egy kicsit többet foglalkozol most a kollégáiddal, illetve az üzleti ügyfeleiddel. Ha van rá lehetőséged, akkor ne csak szigorú körülmények között találkozzatok, hanem vegyetek részt együtt valamilyen könnyedebb programban is: menjetek el együtt sportolni (egy kis "háziverseny" kifejezetten üdítő lehet), vagy ünnepeljétek meg az év végét egy közös ebéddel, vacsorával. A hét végét, ha teheted, töltsd egyedül, és alaposan tornáztasd meg az agyad, hátha - sőt, biztosan - eszedbe jut egy nagyszerű, új ötlet.

Bak (december 22. - január 20.)
Híres vagy a kritikus hajlamodról és a szkepticizmusodról, ám ez most kifejezetten kapóra jöhet neked. A munkahelyeden, illetve a karrieredet tekintve ugyanis nem minden tökéletes, és ha nem veszed észre idejében a hibákat, nem is tudod majd ezeket kijavítani. Az pedig, hogy képes vagy meglátni a legapróbb részleteket is, sokat segíthet abba, hogy kijavítsd azt, ami egy kicsit is "rossz". A hét második felében próbálj meg egy kicsit lazítani, nem kell mindenképpen agyondolgoznod magad.

Vízöntő (január 21. - február 19.)
Érdemes lenne kis dolgokon változtatnod most, még akkor is, ha nem nagyon kedveled ezeket a "szöszölős" munkákat. A kis változtatásoknak most ugyanis sokkal nagyobb hatása lehet, mint azt te gondolod - ez még abban az esetben is igaz, ha ezt nem érzékeled azonnal. Az új év első napjait töltsd bulizással, lazítással, ne is nagyon gondolkodj a munkán, főleg mert előfordulhat, hogy azokat az információkat, amelyek most jutnak el hozzád, félreérted vagy félreértelmezed.

Halak (február 20. - március 20.)
Közepes heted lehet, és csak rajtad múlik, hogy mennyit hozol ki belőle: szükséged van némi szervezői-tervezői munkára ahhoz, hogy igazán hatékony lehess, most nem szabad a véletlenre hagyatkoznod. A hét közepétől sokkal kellemesebben érezheted magad, mint korábban, vidám vagy és lelkes, és másokra is képes lehetsz átragasztani az optimizmusodat. Ez pedig azzal jár, hogy nagyszerűen kezdődhet neked az új év! Ha már vannak kész ötleteid, terveid, akkor ne félj ezeket kimondani, megmutatni - most könnyen magad mellé állíthatsz másokat.