Karrierhoroszkóp január 12-től 19-ig

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Kos (március 21. - április 20.)
Fel kell készülnöd arra, hogy nagyon sokat fogsz dolgoznod a következő napokban, és talán nem is tudod, hogy hogyan juthatnál a végére - bár egyébként nem jellemző rád, de most többet panaszkodhatsz a munkatársaidnak. Ennek ellenére jó kedvvel és energikusan látsz hozzá a feladatokhoz (különösen, ha volt lehetőséged arra, hogy valaki megerősítse az önbizalmadat). Talán érzékenyebben reagálsz munkatársaid problémáira is, mint egyébként és ez alkalmassá tesz arra, hogy eredményesebben dolgozz a csapatban. Ha valamilyen üzleti tárgyalás vár rád, akkor igyekezz a partnered "emberi" oldalát is meglátni, ne hagyatkozz most a puszta tényekre.

Bika (április 21. - május 20.)
A szokásosnál jóval rugalmasabb vagy, megnövekszik a kommunikatív hajlamod is, szívesen beszélgetsz a munkatársaiddal, sőt, idegenekkel is egyszerűbben találod meg a megfelelő hangot. Ez pedig lehetőséget ad arra, hogy minden olyan ügyedet elintézd, amely kisebb utazásokat, tárgyalásokat is magában foglal. Igaz, nagyon energikus vagy és bírod a hajtást, de a sok munka fáradékonnyá, figyelmetlenné tehet. Ügyelj arra, hogy a papírmunkáknak tiszta fejjel állj neki, mert ha kimerültebb vagy, akkor sokkal könnyebben vétesz olyan hibákat, melyek egyébként elkerülhetőek lennének.

Ikrek (május 21. - június 21.)
Nagyon gyors az észjárásod, ráadásul érzékenyen állsz hozzá a munkatársakhoz - igaz, ez azzal is együtt jár, hogy folyamatosan töröd a fejed és nem tudsz elszakadni a munkahelyi ügyektől -, és mindez óriási előnyt jelent számodra, amikor hatékonyan szeretnéd kivenni a részed a csapatmunkából. Tagadhatatlan, hogy hatékonyan húzóerőt jelentesz a munkahelyi közösségben, és a többieknek elég nehéz dolguk van, ha tartani szeretnék veled a lépést, de most arra is képes leszel, hogy inspiráld és lelkesítsd a többieket! Ne utasítsd vissza, ha valaki szeretne megbeszélni veled valamit.

Rák (június 22. - július 22.)
Nagyon kreatív hangulatban vagy a munkahelyeden, most erőd és érzékenységed is van ahhoz, hogy megtaláld a módját az ötleteid megvalósításának - képes vagy kiállni magadért, és meglepően "erőszakos" lehetsz, nem hagyod magad lerázni. Pontosan tudod, hogy új gondolataiddal mikor kell megkeresned a főnökeidet, ráadásul olyan csomagolásban tudod tálalni a mondandódat, hogy biztosan érdekelje az információ, és szinte azonnal meg tudod győzni őt. Ez természetesen az üzelti tárgyalásokon is extra hatékonnyá tehet - különösen, ha új munkahelyet keresel, vagy megpályáznál egy magasabb pozíciót.

Oroszlán (július 23. - augusztus 22.)
Hihetetlenül jó érzéked van most a pénzhez, tehát, ha több jövedelmet szeretnél, akkor érdemes a napokban dolgoznod az ügyön. Munkahelyeden megmutathatod az értékeidet, így idővel pénzben is jobban díjazzák majd a munkádat, ha pedig munkahelyváltáson gondolkozol, akkor olyan ajánlatokkal találhatnak meg, amelyeket egyszerűen nem tudsz visszautasítani. Az anyagi értékek iránti vonzódás abban is megnyilvánulhat, hogy szívesen vásárolsz egy-két érdékesebb, a munkádban is hasznosítható tárgyat (pl. számítógépet).

Szűz (augusztus 23. - szeptember 22.)
Visszahúzódó időszakodat éled, különösen a munkád területén. Lehet, hogy semmi kedved ahhoz, hogy egyáltalán bemenj dolgozni, de ha mégis erőt veszel magadon, abban sem mindig van köszönet. Szerencsére jól palástolod, hogy a legszívesebben elfelejtenéd a munkahelyedet. Nincs semmi, ami motiválna, folyamatosan fáradtnak, erőtlennek, testileg-lelkileg kimerültnek érzed magad, és ez azzal is együtt jár, hogy sokkal lassabban készülsz el a feladataiddal, és több hibát is vétesz. Óvakodj a mesterséges élénkítőszerektől, a kávétól és a gyógyszerektől - ezek most rosszabb hatással lehetnek a szervezetedre -, viszont igyál rengeteg vizet és próbáld meg mindig alaposan kialudni magad, még akkor is, ha ez azzal jár együtt, hogy már este nyolc-kilenc órakor ágyba bújsz!

Mérleg (szeptember 23. - október 22.)
Tökéletes teljesítményt szeretnél nyújtani a munkahelyeden, ám rá kell döbbened, hogy csak akkor vagy erre képes, ha kipihened magad és minden nap frissen mész be a munkahelyedre. Halaszd el a bulikat, összejöveteleket egy másik hétre, és arra is ügyelj, hogy egészséges ételket egyél, kerülj el mindent, ami (akár testileg, akár szellemileg) elnehezít. Ha esetleg egy munkatársad megkér, hogy segíts neki, akkor se utasítsd vissza, ha ezért egy kicsit félre kell tenned a saját feladataidat. A most "megszerzett" kapcsolatok később sokszorosan megtérülhetnek neked, rengeteget profitálhatsz belőlük!

Skorpió (október 23. - november 21.)
Nagyon szigorú vagy önmagadhoz, talán a kelleténél több teljesítményt akarsz magadból kisajtolni. Rövid távon meglepően jól bírod a feszített tempót is, ám hosszú távon (a hét második felére) biztos, hogy nyomot hagy rajtad a pihenés hiánya, és az is komoly stresszt okozhat, ha elhanyagolod a barátaidat vagy a családtagjaidat. Nem kell mindent egyszerre megoldanod, számolj azzal is, hogy túlterhelten biztosan nem tudsz hibátlan teljesítményt nyújtani. Igyekezz inkább a hatékonyságra koncentrálni, és szórakozz, sportolj, lazíts legalább annyit, mint amennyit dolgoznál!

Nyilas (november 22. - december 21.)
Óriási karizmatikus erővel rendelkezel, amelyet arra is felhasználhatsz, hogy meggyőzöd az igazadról munkatársaidat vagy felettesedet. Észrevétlenül állítod magad mellé a többieket, így megtörténhet, hogy vezető szerepet kapsz majd a csapatban, még akkor is, ha ezt korábban más birtokolta (igaz, ez nem jár együtt automatikusan egy új pozícióbal, lehet, hogy csak "technikailag" leszel te a főnök). Empatikus képességed is nagyobb, sokkal több benned a segítőkészség és szívesen állsz ki a gyengébb, halkabb kollégáidért. Ez alkalmat ad arra, hogy gondosabban ápold a munkahelyi kapcsolatokat, ezért a héten szervezhetnél egy kellemes, beszélgetős estét.

Bak (december 22. - január 20.)
A megszokottnál sokkal gyorsabban, rugalmasabban dolgozol, nincs ellenedre, ha új területen kell kipróbálnod önmagad, nem ragaszkodsz annyira a megszokott pozíciódhoz sem. Ha új munkakört kapsz, akkor gond nélkül szoksz bele az ismeretlen helyzetbe, sőt, mindez még inspiráló is számodra. A fantáziád is meglódulhat, talán eszedbe jutnak olyan ötletek is, amelyek jelentősen megkönnyítik a munkádat. Mivel jóval nyitottabb vagy, a kollégáiddal is javulhat a kapcsolatod, mert képes vagy meghallgatni őket, és az is igaz, hogy nem akarod mindenáron rájuk erőltetni a véleményedet.

Vízöntő (január 21. - február 19.)
Nagyon sok közlendőd lehet a napokban, ez igaz lehet a munkahelyeden, valamint az üzleti életben is. Örömmel folytatsz munkamegbeszéléseket, boldog vagy, ha hallathatod a hangodat - igaz, egyáltalán nem jó, ha állandóan fecsegsz és mindenbe beleszólsz. Találd meg a mértéket ebben, hiszen ha folyamatosan kéretlen tanácsokat osztogatsz, akkor magadra haragíthatod a többieket, vagy csak egyszerűen idegesíted őket a jópofáskodással. Ha mindenáron beszélni szeretnél, akkor vállald el, hogy megtartasz egy-két előadást, vagy tölts kevesebb időt a munkahelyeden (a feladataidat természetesen végezd el!) és többet a családtagjaiddal, barátaiddal, szeretteiddel.

Halak (február 20. - március 20.)
Nagyon sok tárgyalásod válhat aktuálissá, és a munkamegbeszélések is megszaporodhatnak az életedben - különösen akkor, ha most keresel magadnak állást, vagy szeretnél egy kicsit előbbre lépni a jelenlegi pozíciódból. A siker azon múlik, hogy mennyire fogalmazol pontosan, akár a feletteseddel, akár üzleti partnereddel beszélsz. Inkább mondd el kétszer is ugyanazt az információt, és ha úgy látod, hogy a mondandód félreérthető, akkor kérdezd meg, hogy sikerült-e világosan fogalmaznod. Az érzelmek helyett (amelyek bizony könnyen elragadhatnak), hagyatkozz most a szigorúbb tények megvitatására, így nem érhet az a vád, hogy könnyen befolyásolható és hebrencs vagy.