Kukoricapelyhes kekszek

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
10 dkg kukoricapehely, 10 dkg szeletelt mandula, 5 dkg aszalt vörösáfonya, 5 dkg aszalt meggy, 4 dl cukrozott sűrített tej

Elkészítése:
Tegyük egy száraz serpenyőbe a szeletelt mandulát, és kis lángon állandóan kevergetve pirítsuk aranysárgára.

Törjük össze a markunkban a kukoricapelyhet, tegyük egy tálba, majd adjuk hozzá a megpirított mandulát és az összevágott aszalt gyümölcsöket.

Csorgassuk rá a sűrített tejet, keverjük jól össze, hogy a massza jó sűrű legyen.

Tegyünk egy ív sütőpapírt sütőlemezre, majd egymás mellé kis távolságban tegyünk evőkanálnyi halmokat.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Előmelegített sütőbe téve 150 fokon süssük 8-10 percen keresztül, míg szép pirosra nem pirulnak.

Ha elkészült hagyjuk kihűlni a tepsin. Ezt a finomságot másféle aszalt gyümölcsökkel is elkészíthetjük.