Hozzávalók:
10 dkg kukoricapehely, 10 dkg szeletelt mandula, 5 dkg aszalt vörösáfonya, 5 dkg aszalt meggy, 4 dl cukrozott sűrített tej
Elkészítése:
Tegyük egy száraz serpenyőbe a szeletelt mandulát, és kis lángon állandóan kevergetve pirítsuk aranysárgára.
Törjük össze a markunkban a kukoricapelyhet, tegyük egy tálba, majd adjuk hozzá a megpirított mandulát és az összevágott aszalt gyümölcsöket.
Csorgassuk rá a sűrített tejet, keverjük jól össze, hogy a massza jó sűrű legyen.
Tegyünk egy ív sütőpapírt sütőlemezre, majd egymás mellé kis távolságban tegyünk evőkanálnyi halmokat.
Előmelegített sütőbe téve 150 fokon süssük 8-10 percen keresztül, míg szép pirosra nem pirulnak.
Ha elkészült hagyjuk kihűlni a tepsin. Ezt a finomságot másféle aszalt gyümölcsökkel is elkészíthetjük.