Hozzávalók:
1 kg mélyhűtött szépia (tintahal), 3 evőkanál olívaolaj, 1 db citrom, 3 gerezd fokhagyma, só, darált bors, 2 dl száraz fehérbor, 15 dkg spenótlevél, 1 db citrom
A pestós burgonyához: 50 dkg apró szemű burgonya, 1 evőkanál piros pesto, só, 2 evőkanál olívaolaj
Elkészítése:
A kiengedett és megmosott szépiákat vágjuk kisebb darabokra, ha kisméretűek, nem szükséges összevágni. Egy nagy lábasban forrósítsuk fel az olívaolajat, majd tegyük bele a finomra összevágott fokhagymát.
Pároljuk pár percig, majd tegyük hozzá a szépiákat. Daráljunk rá borsot, ízesítsük sóval, öntsük alá a bort, majd fedjük le fedővel és pároljuk tíz percig.
Ha a szépiák megpuhultak, ízesítsük citromkarikákkal, és tegyük hozzá a spenótleveleket is. Fedjük le ismét, és további öt percig pároljuk.
Ha elkészült szedjük ki tányérokba, mellé körítésnek pestoval átpirított főtt burgonyát tálaljunk.
Főzzük meg sós vízben a meghámozott burgonyákat. Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, tegyük bele a megfőtt és leszűrt burgonyát, majd pár percig pirítsuk. Kanalazzuk rá a piros pestot, jól forrósítsuk össze.