Grillezett süllő kapros túróstésztával

Vágólapra másolva!
Szakácsunk, Kaldeneker György a következő napokban ünnepi és karácsonyi ételek receptjeit mutatja be.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók négy személyre: 8 szelet tengeri süllő, 20 dkg lebbencs tészta, 4 szelet bacon, 25 dkg túró, 1 doboz tejföl, 1 csokor kapor, só, bors, 2 evőkanál vaj a hal sütéséhez, 2 evőkanál olívaolaj

A halfiléket szórjuk be sóval, durvára őrölt borssal és kevéske szárított kaporra. Csorgassunk rá olívaolajat, majd sütésig tegyük a hűtőszekrénybe.

A felkockázott szalonnát egy nagy serpenyőben pirítsuk meg, majd vegyük le a tűzről. Keverjük hozzá a kifőzött tésztát, a szétmorzsolt túrót és a tejfölt. Sóval, összevágott kaporral és kevéske őrölt borssal ízesítsük. Öntsük egy tűzálló tálba, majd előmelegített sütőben 160 fokon süssük 25 percig.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Egy serpenyőben forrósítsuk fel a vajat, tegyük bele a befűszerezett halakat. Mindkét oldalukat süssük két-két percig, míg szép piros lesz.

Tálaláskor tegyünk a tányér közepére a kockára felvágott és megsütött túróstésztából, majd helyezzünk rá a megsütött halszeletekből. Díszítsük paradicsommal.