Pozitív lehet a hangulat a tőzsdén

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 254,29 pontos emelkedéssel, 24 153,64 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékhez képest ez 1,06 százalékos emelkedés. A keddi negatív után, szerdán pozitív is lehet a hangulat a Budapesti Értéktőzsdén.
Vágólapra másolva!

Zalányi György, az Erste Bank elemzője szerint a befektetők az utóbbi napokban elpártoltak a magyar részvénypiactól, tőkét vontak ki, illetve több vesztesnek ítélt pozíciót ezekben a napokban zártak le. A keddi forgalom mindezt jól mutaja, hiszen a BUX azt követően is csökkent, hogy az USA-ban tapasztalható nyitás utáni pozitív hangulat kézzelfogható volt.

Zalányi György szerint bár a kilátások rövid távon még nem túl kedvezőek, azaz a délelőtti kereskedésben esetleg tovább csökkenhetnek az árfolyamok, ám délután már a kockázatkedvelő befektetők a jelenlegi árszinteken vásárlásokba kezdhetnek.

Drámai mértékben, 4,27 százalékot esett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX kedden. Az index 1066,28 ponttal 23 899,35 pontra esett. A kisrészvények indexe, a BUMIX 2,70 százalékkal, 80,69 ponttal 2912,86 pontra csökkent.