GTA IV: balegyenes a Wii-nek

Vágólapra másolva!
A Grand Theft Auto múlt héten megjelent negyedik epizódjának megjelenése jelenti az első komoly csapást, amit a Nintendo eddig legnépszerűbbnek számító játékgépére, a Wii-re mértek - véli a Forbes szakírója.
Vágólapra másolva!

Az amerikai magazin online kiadásán publikált cikk szerint a GTA IV-ből a megjelenés első hetében várhatóan 6 millió példány talál majd gazdára világszerte, amely mintegy 400 millió dolláros, vagyis közel 65 milliárd forintnak megfelelő bevételeket generál majd a társaságnak.
A hivatalos információk szerint kizárólag a Sony PlayStation 3, és a Microsoft Xbox 360 konzolgépére megjelenő játéktól mind a japán gyártó, mind pedig a szoftveróriás sokat vár.Az utóbbi társaság csak arra ötvenmillió dollárt áldozott, hogy Live nevű online szolgáltatásán exkluzív tartalmakat publikálhasson majd az európai piacon 18 éven felülieknek szóló besorolást viselő programhoz a későbbiekben.

A Forbes.com beszámolója szerint a Sony is arra számít, hogy a játék megjelenése a PS3 konzol eladásainak gyarapodását eredményezi, a játéktesztek alapján a program ugyanis némiképp szebben fest mint az Xbox 360-on, amelyen a múlt héten mi is kipróbáltuk. A Nintendo egyedi mozgásérzékelős irányítóval vezérelhető, ám csekély grafikai teljesítményű Wii konzoljára ugyanakkor a GTA legújabb epizódja egyáltalán nem jelenik majd meg, bár az is igaz, hogy a géptől eleinte idegenkedő fejlesztők egyre több játékot hoznak ki erra a platformra is. Az azonban biztos, hogy a hófehér Nintendo nem képes a két riválishoz hasonló, pazar látvány megjelenítésére.

A PlayStation 3 mellett szól még az az érv is, hogy a Sony masinája egyben nagyfelbontású Blu-ray-lejátszóként is funkcionál. Az Xbox 360-hoz korábban a formátumháború veszteseként a piacról kiszoruló HD DVD meghajtót lehetett megvásárolni, bár a PC World meg nem erősített értesülései szerint év végén a Microsoft is kihoz majd egy BD-lemezeket olvasni képes típust az Xboxból.