Egyre népszerűbb a mobilparkolás

Vágólapra másolva!
Arról már sokat halottunk, hogy a nem is olyan távoli jövőben a mobiltelefonunkkal fogjuk kifizetni a bankkártyás tételeinket, de most egy valóban népszerű mobilfizetési megoldásról számolhatunk be, ráadásul hazai példával.
Vágólapra másolva!

A SZOVA Zrt., valamint az Első Mobilfizetés Elszámoló Zrt. 2008. május 5-én tartott sajtótájékoztatóján bejelentette Szombathely csatlakozását az EME Zrt. mobilparkolási rendszeréhez. Az EME Zrt. 50 000 Ügyfele Budapest teljes területén, illetve Szombathely csatlakozásával 18 vidéki városban fizethetik mobillal parkolásukat.

A már sikeresen regisztrált ügyfeleik, a felhasználható egyenleget banki átutalással, csekken, készpénzben a parkoló társaságok ügyfélszolgálatain, valamint interneten keresztül bankkártyával tölthetik fel, vagy fizethetnek mobillal közvetlenül OTP Bank folyószámlájukról is. Mobilparkolás egy, a parkoló automatákon található 06-80-as szám telefonhívásával kezdeményezhető. A parkolás elkezdésének visszaigazolásaként a rendszer hangbemondással nyugtázza, hogy parkolása elindult. Leállításnál ismét hívni kell a parkolás indításánál hívott számot és a rendszer ismét hangbemondással nyugtázza a parkolás leállítását.

Mint látható, maga a metódus rendkívül egyszerű, ennek ellenére még nem számolhatunk be tömeges használatról. Mindenesetre, maga a rendszer egyre több városban lesz hozzáférhető, és minden mobiltelefonnal és előfizetéssel rendelkező felhasználó számára elérhető lesz. A megoldás már csak azért is sokkal kellemesebb, mint az aprópénz számolgatása, mert nem kell pluszterheket magunkkal cipelnünk, illetve ha csak papírpénzzel rendelkezünk nincs szükség váltásra.