Indiában is kutat a Mol

Vágólapra másolva!
A Mol Nyrt. 35 százalékos részesedést szerzett az indiai állami olaj- és gázipari vállalat Észak-Nyugat-Indiában elterülő szárazföldi kutatási blokkjában - közölte a magyar olajtársaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján csütörtökön.
Vágólapra másolva!

Az erről szóló szerződést május 8-án kötötte a magyar vállalat és az Oil and Natural Gas Corporation Limited (ONGC). A tranzakció része a Mol és az ONGC által januárban aláírt együttműködési megállapodásnak.

Az ONGC érdekeltséggel rendelkezik az indiai és nemzetközi kőolaj és földgáz kutatás-termelésben, kőolaj-feldolgozásban és szállításban, valamint a földgáz és a petrolkémiai szegmensben.

Az 1513 négyzetkilométer területű blokk operátora az ONGC, amelynek a tranzakciót követően 65 százalékra csökken a részesedése. A tranzakcióhoz szükséges az indiai kormány jóváhagyása is.

Ez az első eredménye az ONGC-vel januárban aláírt együttműködési megállapodásnak. Indiát egy új, ígéretes célországnak tekintjük, ahol az ONGC természetes partnerünk - idézi a közlemény Áldott Zoltánt, a Mol kutatás-termelés divíziójának ügyvezető igazgatóját.