Fotókkal a parasportért

Vágólapra másolva!
A K&H fotópályázata a parasportolók ember feletti teljesítményére hívja fel a figyelmet.
Vágólapra másolva!

Hazánkban 1929-től beszélhetünk a mozgáskorlátozottak sportjáról. Az azóta eltelt 79 év azonban még mindig kevésnek bizonyult, hogy a parasportot a normál sportokkal egyenrangúnak kezelje a közvélemény.

A parasportolók ugyanis sajnálatos módon a mai napig nem részesülnek akkora figyelemben, mint amekkora megilletné őket.

Pedig a parasportolók példátlan testi és lelki ereje csodálatra méltó, hiszen teljesítményük - eltökéltségük és elhivatottságuk tükrében - gyakran felülmúlja egészséges társaikét is.

A K&H Csoport a Magyar Paralimpiai Csapat elkötelezett támogatója. A 2008-as Pekingi Olimpiai és Paralimpiai Játékok évében, a K&H egy parasport fotópályázattal szeretné felhívni a figyelmet a paralimpiai mozgalom fontosságára és a parasportolók emberfeletti teljesítményére.

A pályázat lényege, hogy a pályamunkák a paralimpiai mozgalom és a K&H által közösen képviselt értékeket tükrözzék, úgymint a kiválóságot, az eltökéltséget és elhivatottságot, valamint a szakmai támogatást, jó tanácsot. A pályázatra hivatásos- és hobbifotósok jelentkezését is várják.

A pályázat során a három legjobb beküldött fotó kerül díjazásra, így az első helyezett 150 000 Ft, a második helyezett 100 000 Ft, a harmadik helyezett pedig 50 000 Ft díjazásban részesül.

A pályamunkákat 2008. szeptember 30-ig várják a szervezők, majd ezt követően október 15-ig értékel a szakmai zsűri, melynek tagjai: Nánási Pál, fotós, Buzgó József, a Nemzeti Sport főszerkesztője, Sal Endre, a Képes Sport főszerkesztője, Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke és Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója. Az értékelés során a zsűri kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a nyertes fotók tükrözzék a paralimpiai mozgalom legfőbb értékeit.

A pályamunkákat 2008. szeptember 30-ig kell eljuttatni a Well PR Ügynökség címére (1126 Budapest, Orbánhegyi út 50.).

A pályázatra érkező fotókat legalább 6 megapixel felbontásban JPG vagy TIFF formátumban, CD-n vagy DVD-n kell leadni.

A paralimpiai pályázat részletes pályázati kiírása és a jelentkezési lap elérhető a K&H weboldalán, a K&H Bank menüpont alatt.