A hét legjobb letölthető szoftverei

Vágólapra másolva!
A nyári uborkaszezon ellenére két klassz, ha nem is a legrealisztikusabb grafikájú, de teljes verziós játékkal szolgálunk ezen a hétvégén: a Counter-Strike kétdimenziós változatával, illetve az agytekervényeket szórakoztatóan megcsavargató amigás klasszikus, a Push Over átdolgozásával. Letölthet még a Szoftverbázisról olimpiai képernyőkímélőket, egy rakás pazar háttérképet, illetve egy teljesen ingyenes Windows-karbantartó alkalmazást is.
Vágólapra másolva!

COUNTER-STRIKE 2D

Forrás: [origo]
A játék teljes verziójának letöltése

Ki ne ismerné a Counter-Strike-ot, vagy közkeletűbb nevén a CS-t? A terroristák és kommandósok harcát megörökítő videojáték hamarosan tízéves lesz, futtatásához pedig háromdimenziós grafikája ellenére sem szükséges erőmű számítógép. Ha valaki számára még ez is soknak bizonyulna, vagy újfajta élményekre vágyik, érdemes kipróbálnia az ingyenesen letölthető 2D-s verziót. Ebben felülnézetből látjuk a katonákat, s a grafika bizony nem csillivilli, ennek ellenére jó móka egy kávészünet alatt szétlőni benne a terroristákat/kommandósokat alakító többi emberi játékost a neten lévő tucatnyi szerverre csatlakozva.

PUSHOVER REMAKE

Forrás: [origo]

A játék teljes verziójának letöltése

Ugyancsak ingyenesen lehet letölteni az ismert amigás játék, a Push Over remake-jét. Ebben a logikai játékban egy hangyát irányíthatunk, a feladat pedig a pályán lévő összes dominó felborítása, persze néhány kikötéssel. A három csíkos jelölt dominónak kell utoljára felborulnia, emellett egy sor speciális objektum - például a fel nem borítható vörös lapka - nehezíti a játékos dolgát. Az irányítás a kurzormozgató billentyűkkel történik, a dominókat melléjük állva a Space-szel lehet áthelyezni, a fel-le gombokkal, majd a szóköz lenyomásával pedig meg lehet lökni azokat. Nagyon aranyos és addiktív játék ennyi év után is.

PEKING 2008 KÉPERNYŐVÉDŐK

Forrás: [origo]
A szoftver teljes verziójának letöltése

A pekingi olimpia hivatalos weboldaláról származó hétféle ingyenes, animált képernyőkímélő egyetlen ZIP fájlba csomagolva. Telepítésük pofonegyszerű, csupán az állományban lévő EXE fájlokat kell elindítani, s azok automatikusan települnek is a Windowsba - később a Vezérlőpult Megjelenítés tulajdonságai pontjában, a Képernyőkímélő fülre kattintva lehet kikapcsolni őket. A fenti linkről egy sor hivatalos háttérképet is le lehet tölteni: a színes háttereken az olimpia kabalafigurái láthatók.

DREAM WALLPAPER

Forrás: [origo]

A szoftver teljes verziójának letöltése

Ezt a programot a háttérképeket terjesztő Dream-Wallpaper.com munkatársai készítették, és a szájton elérhető normál, és szélesvásznú hátterek elérését hivatott kényelmessé tenni. Az alapcsomag eleve tartalmaz különböző kategóriákba sorolt sok fotót, de a programból a pazar felvételeket kínáló webes kínálatban is lehet böngészni.

GLARY UTILITIES

Forrás: [origo]

A szoftver teljes verziójának letöltése

A Glary Utilities egy kisebb segédprogramokat tartalmazó szoftvercsomag ingyenes, a fizetős változatnál némileg gyérebb tudású változata. A magyar nyelvet is támogató program többek közt kémprogramok eltávolítására is képes, de megkeresi a rendszerleíró adatbázis fals bejegyzéseit, de akár véletlenül letörölt fájlok visszaállítására is alkalmas. A Nyomradír nevű funkcióval eltávolíthatók az internetezés nyomai a PC-ről, a Fájlzúzó-val pedig úgy lehet törölni fájlokat, hogy azt lehetetlen lesz visszaállítani. Tartalmaz még fájlok kódolására és dekódolására alkalmas modult, illetve megtisztítja a winchestert a felesleges, csupán a helyet foglaló fájloktól.