A hét legjobb letölthető szoftverei

Vágólapra másolva!
Ezen a hétvégén Batman és Robin legból készült alteregói, a Madagaszkár szökevény állatszereplői, hídépítő ragacsos gömböcök, egy remek internettévés szoftver HD-minőségű műsorokkal, közösségi oldalakra kiélezett remek böngésző és a Windows Asztalt macessé alakító ingyenes segédprogram várja, hogy letöltse a Szoftverbázisról.
Vágólapra másolva!

LEGO BATMAN

Forrás: [origo]

A játék demójának letöltése (442MB)

Úgy tűnik a legó reneszánszát éli nem csak az összepattintható műanyag építőkockák, hanem a számítógépes játékok terén is. Először volt a Lego Racers, utána érkezett a Lego Star Wars, majd a Lego Star Wars II., legutóbb pedig a Lego Indiana Jones, most pedig Batman és Robin kalandjait lehet átélni a bumfordi plasztik játékemberek világában. Tesztereink szerint ugyan már meglehetősen elcsépelt a téma, az eladási adatok azonban nem ezt mutatják, az összes legós játék igen jól fogyott a boltokban, vélhetően ez a Denevérember esetében sem lesz másként. A PC-s verzióban az irányítás a kurzormozgató gombokkal, valamint a H és az U billentyűkkel (támadás és ugrás) történik. Gyakorlatilag ugyanazt kell csinálni ebben a játékban is, mint a Star Warsban vagy az Indiana Jonesban, azaz menni előre, darabokra püfölni az ellenséges legóemberkéket és a tereptárgyakat. Ráadásul ebben a programban Gotham városa csak félig készült legóból, részben élethű háttereken játszódik, ami meglehetősen bizarr ötlet. A gyereknek biztos tetszeni fog, nekünk köszönjük, elég volt belőle a demó, inkább a Digital Designer legújabb verziójával molyoltunk.

MADAGASCAR: ESCAPE 2 AFRICA

Forrás: [origo]

A játék demójának letöltése (800MB)

Új részben tér vissza hamarosan a filmvászonra a New York-i állatkert szökevényei, Alex, az oroszlán, Marty, a zebra, Glória, a víziló, és Melman, a zsiráf, akik az előző részben bemutatott madagaszkári kiruccanásukat követően ezúttal Afrikának vágnak neki. A játék grafikája tetszetős és aranyos, az irányítás pedig nem túl bonyolult, hiszen gyermekeknek szánt, humoros, és legkevésbé sem erőszakos játékról van szó, amelyben ügyességi és logikai feladványokat is meg kell oldani. Sajnos bizonyos PC-ken a letölthető demó indítását követően elsötétül a monitor, ennek orvoslására még nem tudtunk megoldást találni (nem kell megijedni, az alt+F4 lenyomására bezárul a játék).

WORLD OF GOO

Forrás: [origo]

A játék demójának letöltése (32MB)

A World of Goo egy nem mindennapi logikai játék, amelyben a képen is látható ragacsos, nyúlós szmötyivé széthúzható golyókból kell különböző építményeket megalkotni az előre megadott feladat szerint, például egy hidat alkotva. A későbbi pályákon már egy sor különleges tulajdonsággal rendelkező Goo, vagyis ragacsgolyó is bevethető, ezekről a játék Wiki-oldalán érdemes tájékozódni.

FLOCK 2.0

Forrás: [origo]

A szoftver teljes verziójának letöltése (12MB)

Ha csupán néhány szóban kellene jellemezni, a Flock böngészőt úgy lehetne tömören leírni, hogy egy olyan Firefox, amelyhez lelkes fejlesztők átdizájnolt kezelőfelületet és néhány extra kiegészítőt készítettek. Legújabb, 2.0-s kiadása a hét végén jelent meg, alapjául pedig a 3-as Firefox szolgál, így például képekkel, videókkal együtt képes felnagyítani a honlapok tartalmát. Persze a Flock ereje abban rejlik, hogy rendkívül kényelmessé teszi az olyan közösségi oldalak használatát, mint mondjuk a Twitter mkroblog-szájt, a Delicious linkmegosztó, vagy a Flickr képtárhely. A Flock emellett képes lecsekkolni használója Gmail-es postafiókját, hozzáférni online tárolt könyjelzőihez, és talán az egyik legjobb RSS-olvasó modullal rendelkezik a windowsos szoftverkínálatban. Egyedüli hátrányának az tekinthető, hogy a sok extra modul miatt kissé lomhábban indul a hagyományos Firefoxnál, ennek ellenére mindenkinek ajánljuk kipróbálásra.

VUZE 4.0

Forrás: [origo]

A szoftver teljes verziójának letöltése(9MB)

Az Azureus nevű BitTorrent-kliensből nőtte ki magát az internetes videoletöltő alkalmazás, amely jellegét tekintve leginkább a Miróhoz hasonlít. Katalógusában az egy-két perces videoklipektől a több órás dokumentumfilmig számos alkotás megtalálható, melyek közt a baloldali menü Vuze HD Network feliratára kattintva lehet böngészni. Az ingyenes alkalmazás egy telepítést mindenképp megért, hiszen számos klassz filmet lehet beszerezni róla ingyen akár HD-felbontásban, s a bittorrentes megoldásnak hála szélessávú kapcsolaton keresztül gyorsan le is szippantja az anyagokat a világhálóról. A letölthető tartalmak idegennyelvűek, de legalább a szoftver menüjét magyarították.

ROCKETDOCK

A szoftver teljes verziójának letöltése

Irigykedik a Mac OS X tetszetős dokkjára, amelyről a fontos alkalmazások mindegyikét el lehet érni? Windows alatt is lehet hasonló felülete az Asztalon, az ingyenes RocketDock segítségével. A szoftver egy sor tetszetős, részletesen kidolgozott ikonnal is rendelkezik, kezelése pedig igen egyszerű, telepítése után csupán bele kell húzni a kívánt ikonokat az egérrel.