Atomos laptopok a HP-tól

Vágólapra másolva!
Intel Atom processzorral szerelt új netbook-modellekkel rukkolt elő a Hewlett-Packard: az egyik új minigép jobban felszerelt, drágább típus, társa kisebb tudású, de olcsóbb lesz.
Vágólapra másolva!

A HP Mini 1000-es típusból kétféle változat is készül, az elegáns fekete modell mellett egy piros, virágmintákkal díszített "Vivianne Tam Edition" is kapható lesz, előbbi 500 euró körüli indulóáron, az utóbbi drágábban. Az 1,1 kilogramm tömegű minilaptopot 10,2 colos átlójú képernyővel, illetve 8 vagy 16 gigabájtos flashmeghajtóval (SSD), 1 gigabájt memóriával szerelik fel a szokásosnak mondható 1,6 gigahertzes Intel Atom processzor mellett, továbbá webkamera, wifi és Bluetooth is kerül a masinába.

Forrás: [origo]

Az olcsóbb, Compaq Mini 700-as modell 10,1 col méretű képernyővel bír, ezt is azonos processzorral szállítják majd, az SSD-meghajtó helyett azonban 60 gigabájtos merevlemezen lehet majd tárolni az adatokat, a Bluetooth és a webkamera pedig ebből a típusból sem marad ki. Ez a készülék olcsóbb, 400 euró körüli összegért lesz majd kapható a tervek szerint, s mindkét noteszgépet meg lehet majd rendelni a Windows XP mellett Linux operációs rendszerrel. A HP már korábban is piacra dobott minilaptopot: a Mini-Note 2133-as típust azonban még VIA C7-es processzorral szerelték fel, ráadásul Windows Vistával szállították, ami kissé lomha működést eredményezett. A HP magyarországi képviseleténél egyelőre nem döntöttek arról, hogy a hazai piacra is bevezetik-e a két gépet, így várható megjelenési idejük sem ismert. Külföldön a 700-as modell decemberben, az 1000-es pedig a jövő év elején debütál majd.