Vágólapra másolva!
Ronaldo felhagyhat a labdarúgással. A visszavonulás eshetőségéről maga a brazil sztárfutballista beszélt az olasz Gazzetta dello Sportnak nyilatkozva.

A 32 éves csatár ugyan szerencsésen túlvan legutóbbi súlyos térdsérülésén, amelyet még februárban, az AC Milan játékosaként szenvedett el egy olasz bajnokin, de nem tudja, mi lesz, illetve hogy egyáltalán lesz-e folytatás. Ronaldo érdemben e hét elején tért vissza a pályára, amikor is jótékonysági meccsen, a Zinedine Zidane, illetve a Ronaldo és barátai alkotta válogatottak hétfői marokkói fellépésén 22 percet játszott.

Az egyetemes labdarúgás jeles alakjával a milánói klub nem hosszabbította meg nyáron lejárt szerződését, s ő azóta sem talált megfelelő együttest magának, jóllehet a brazil Botafogo kitartóan csábította, s felmerült az is, hogy a Manchester Citybe igazol, nemrég pedig az itáliai középcsapatnak számító Siena ajánlatát utasította vissza.

"Köszönet mindenkinek, de még valóban nem tudom, mit kezdjek magammal, hogy mit hoz a jövő" - mondta a lapinterjúban Ronaldo. "Egyelőre nem döntöttem el, hogy folytassam-e, vagy abbahagyjam a labdarúgást. Nem akarom elsietni a választ. A legfőbb most az, hogy teljes értékű legyen a felépülésem. Dönthetek akár már holnap is, de lehet, hogy csak egy hónap múlva határozok véglegesen a hogyan továbbról."

A világbajnok, 1997-ben és 2002-ben a legjobb európai futballistát megillető Aranylabdát is kiérdemelt Ronaldo már 1999-ben, majd 2000-ben is hasonlóképpen súlyos térdsérülést szenvedett, mint ez év elején.