Bankmentésről és ujjlenyomatról vitázik a parlament

Vágólapra másolva!
Hétfőn a bankmentő csomagról szóló javaslatot tárgyalja a parlament, amely a legfontosabb hazai bankoknak nyújtandó pénzről szól. Emellett többek között az újszülöttek személyi igazolványáról, a biometrikus útlevélről is vitáznak a képviselők.
Vágólapra másolva!

Hétfőn az országgyűlés tárgyalni kezd a bankmentő csomagról. A kétnapos ülés első napján a szokásostól eltérően nem lesznek határozathozatalok: rögtön az interpellációk után a bankmentő csomag vitája következik. A csomaghoz tartozó két javaslat közül az egyik "A pénzügyi közvetítőrendszer stabilitásának erősítése" címen a legfontosabb hazai bankoknak nyújtandó állami tőkejuttatásról szól, a második pedig az ezzel párhuzamos változtatásokat vezetné át az ez évi büdzsén.

A bankmentő csomag mellett hétfőn napirenden van egy törvénymódosítás a honvédséggel kapcsolatban. Ez megteremti a pápai NATO-s repülőbázis létrehozásának feltételeit. Kezdeményezi a tűzszerészpótlék megemelését is. Hétfőn lesz a külföldre utazásról szóló törvény általános vitája is. Ez a digitális ujjlenyomatot is tartalmazó biometrikus útlevelekre vonatkozó rendelkezéseket tartalmazza, valamint azt, hogy már az újszülöttek is, nemcsak a 14 év felettiek kapnának személyi igazolványt, mivel az uniós országok többségébe ezzel az okmánnyal is lehet utazni.