Életfogytiglant kapott a móri vádlott

Vágólapra másolva!
Életfogytig tartó fegyházbüntetéssel sújtotta a bíróság Weiszdorn Róbertet a móri bankfiók elleni támadásért. Bűnösnek találták emberölésben, de a bíróság azt állapította meg, hogy csak a rablást tervelte ki előre. Az ítélet nem jogerős, a védő enyhébb büntetést, az ügyész tényleges életfogyiglan kiszabását kérte.
Vágólapra másolva!

Életfogytig tartó fegyházra ítélte elsőfokon a Fejér Megyei Bíróság csütörtökön Weiszdorn Róbertet, amiért részt vett a móri bankfiók elleni támadásban. A férfit társtettesként, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölésben és lőfegyverrel visszaélésben találták bűnösnek - mondta az [origo]-nak Gieszné Dr. Boda Orsolya, a megyei bíróság szóvivője.

Legkorábban harminc év múlva lehet feltételes szabadságra bocsátani, és mellékbüntetésként tíz évre eltiltották a közügyek gyakorlásától is. Az ítélet nem jogerős.

A bíróság szerint a bűncselekmény nyereségvágyból történt, viszont az előre kiterveltséget csak a rablással kapcsolatban állapította meg, az emberölésnél nem - mondta a bírósági szóvivő. Az ítélet ellen Weiszdorn védője, és az ügyész is fellebbezett, így az eljárás másodfokon folytatódik. A védő enyhébb büntetést szeretne, míg az ügyész tényleges életfogytiglani büntetés kiszabását, és annak kimondását kérte, hogy az emberölést is előre kitervelték a tettesek.

Weiszdorn tettestársa, a móri mészárlás elsőrendű vádlottja, Nagy László 2007 júliusában öngyilkos lett a börtönben.

Forrás: MTI
Weiszdornt kommandósok vezetik ki a tárgyalóteremből az ítélethirdetés után

A móri bankfiók ellen 2002 májusában végrehajtott támadásban nyolcan haltak meg. A 35 éves Weiszdorn Róbert korábban részben bűnösnek vallotta magát: a bankrablást elismerte, de - mint mondta - emberélet kioltásához nincs köze. Az ügyész szerint azonban ő lőtte le a pénzintézet biztonsági őrét.

A móri mészárlással 2004-ben Kaiser Edét és Hajdú Lászlót vádolták meg , Kaisert jogerősen tényleges életfogytiglani börtönre is ítélték. A bíróság idén áprilisban perújítást rendelt el az előkerült új bizonyítékok alapján. A Nemzeti Nyomozó Iroda már tavaly januárban bejelentette, hogy összefüggés van a móri bankrablás és a veszprémi postásgyilkosság között, pár hét múlva pedig elfogták Weiszdornt, és Nagy Lászlót. Weisdorn tanúként azt vallotta, hogy Hajdúéknak semmi közük a móri támadáshoz.