Vágólapra másolva!
2009 első napjaiban sem szenvedtünk hiányt a szép gólokban, az angol FA-kupában és a spanyol bajnokságban is kitettek magukért a játékosok. Láthattunk bombagólt, okos csavarást, ollózós mozdulattal szerzett találatot, valamint pimasz emelést is, és az is kiderült, hogy a Tyson név a boksz világa mellett a futballpályán is ütősnek számít. Nézze meg a tíz látványos gólt, és szavazzon arra, amelyik a legjobban tetszik!

Nagy hatással volt a Valencia játékára a bokasérülése után visszatérő David Silva, aki két gólt szerzett az Atlético elleni rangadón. Az egyik egy közeli pöccintés volt, a második viszont egy igazi bombagól, amivel az Európa-bajnok támadó nyomatékosan jelezte, hogy teljesen felépült sérüléséből, és hogy mire számíthatnak ezentúl az ellenfelek kapusai.

195201outform.html400350


A megállíthatatlanul száguldó Barcelona a Mallorcát is begyűrte, pedig a Baleár-szigetekiek még vezettek a Nou Campban. Yaya Touré eladott labdájával Aritz Aduriz iramodott meg a kezdőkörtől, átfűzte magát Victor Sanchezen, majd remekül átlöbbölte a labdát Victor Valdés feje fölött.

195202outform.html400350


A Barca végül Henry és Iniesta góljaival fordítani tudott, és a 92. percben Yaya Touré is jóvátette hibáját, három védőt cselezett ki, majd jobbal a rövid sarokba vágta a labdát. Ezért bombaerős a Barca, mert a védekező középpályása is ilyeneket tud.

195203outform.html400350


A Real Madrid első 2009-es meccsén bemutatkozott mindkét új szerzemény, Huntelaar és Lassana Diarra, a hős mégis egy régi motoros Arjen Robben volt. A holland szélső már a meccs elején kapufáig jutott, aztán a gól is összejött neki, nem is akármilyen, addig tologatta a labdát, míg tiszta lövőhelyzethez jutott, aztán ballal 20 méterről a jobb vinklibe tekert.

195204outform.html400350


Bilbaóban egy védőt ünnepeltek a hazai drukkerek, mert bár Andoni Iraola gólja csak egy pontot ért az Espanyol ellen, de a látvány az elmaradt győzelemért is kárpótolta azokat, akik jegyet váltottak a San Mamésbe. Iraola egy csapattársa által a 16-oson belülre fejelt labdát vett mellre, majd hanyatt vetődve, ollózós mozdulattal talált a bal alsóba, a gólerős bekknek ez volt idénybeli ötödik találata.

195205outform.html400350


Angliában az ünnepek alatt sem állt meg az élet, az új év első hétvégéjén pedig FA-kupa-forduló várt a csapatokra. Az élvonalbeli gárdák most csatlakoztak a mezőnyhöz, és bizony akadt meglepetés, a Manchester City például otthon kapott egy hármast a második vonalban érdekelt, korábbi kétszeres BEK-győztes Nottinghamtől. Hogy a Tyson név a bokszring mellett a futballpályán is jól cseng, azt a Forest csatára, Nathan Tyson bizonyította, aki 0-0-s állásnál egy City-játékos által kifejelt labdát, ballal, kapásból, káprázatosan zúdított a bal sarokba, eksztázisba hozva ezzel a vendégdrukkereket.

195206outform.html400350


Az Aston Villának negyedosztályú ellenfél jutott, de a Gilingham nem törődött a papírformával, és alaposan megnehezítette a birminghamiek dolgát. A kiscsapat ugyan korán hátrányba került, de aztán becsülettel darált, és a nagy igyekezet gólt eredményezett, Simeon Jackson szépen fordult le Knightról, aztán jobbal a bal felsőbe bombázta a labdát. A hajrában egy büntetővel a Villa végül mégis kicsikarta a győzelmet, de a negyedosztályú csapat játékosai így is hősök voltak szurkolóik szemében.

195207outform.html400350


A Liverpool a közeli Preston vendége volt, és a Vörösök a 2-0-s győzelem mellett annak is örülhettek, hogy Steven Gerrard rendőrségi ügye után jó játékkal jelezte, hogy csak a futballra koncentrál, Fernando Torres pedig hosszú sérülése után góllal tért vissza. A győzelem útjára azonban Albert Riera terelte a Poolt, aki pazar felsősarkos lökettel törte meg a Preston ellenállását.

195208outform.html400350


Az Everton a Villához hasonlóan nem parádézott negyedosztályú ellenfele otthonában, de a továbbjutást azért kiharcolta, a nyerőember Leon Osman volt, aki az első félidő hajrájában dropból vágta a labdát a léc alá 19 méterről.

195209outform.html400350


A skót bajnokságban a Rangersnek muszáj volt nyernie az utolsó helyezett Inverness ellen, hogy öt pontra felzárkozzon az éllovas Celtic mögött. Az első félidőben gólképtelennek bizonyultak a glasgow-iak, aztán a szünet után még 20 másodperc sem telt el, amikor egy remek akció végén Pedro Mendes 23 méterről brilliánsan csavart a bal felsőbe, beindítva ezzel a gyólgyártást.

195210outform.html400350