Kormánysegéllyel poénkodik a pornóipar

Vágólapra másolva!
Újabb amerikai iparág szereplői fordultak az ország kormányához segítségért: ezúttal a pornószektor prominens képviselői jelentették be az igényüket a szerintük kulcsfontosságú üzletág megmentésére.
Vágólapra másolva!

Larry Flynt, a Hustler pornómagazin kiadó cég vezére és Joe Francis, a Girls Gone Wild első embere közösen jelentették be, hogy a válság a visszaeső amerikai fogyasztói kereslet miatt a szórakoztató iparágat komoly veszélybe sodorta, ezért 5 milliárd dolláros pénzügyi segélycsomagért folyamodnak .

"Amerikában mindenki és mindenkinek az anyja pénzügyi segélyért kiált az állam felé a bankoktól az autógyárakig. A pornóipart a válság ugyanolyan súlyosan érinti, mint az összes többi üzletágat. A pornóipar megmentése azért fontos, mert az amerikai emberek boldogabb élete a tét" - nyilatkozta Owen Moogan, Larry Flynt szóvivője.Hasonló véleményen van Joe Francis, aki szerint a pornóipar az amerikai fogyasztók dédelgetett kedvence, így ugyanúgy megilleti a segély, mint bármelyik másik húzóágazatot.

Flynt azt is hozzátette, hogy "az amerikai nemzet depressziós és szexuálisan passzívak. Az egész ország nagyon egészségtelenül él. Az emberek léteznek autók nélkül, de szexualitás nélkül kötve hiszem. Válság idején az emberek elvesztik a pénzüket. Ilyenkor mindenki pánikol, ezért lélektani folyamatokat figyelembe vevő megoldásra van szükség. Itt az idő hogy a kongresszus felismerje, újra fel kell ébreszteni Amerika szexuális étvágyát."

Flynt és Francis annyit azért elismertek, hogy az iparág nem küszködik a detroiti autógyárak krízishelyzetével. Bár 2008-ban a DVD-eladások visszaestek, az internetes pornópiac azonban bővült. Ebből is látszik, hogy a két pornóvezér valószínűleg nem gondolja teljesen komolyan a segélycsomagot. (Nem véletlen, hogy a Hustler első emberéről Larry Flynt, a provokátor címen forgattak filmet.)

Egy biztos, hogy ha minden rosszul gazdálkodó amerikai vállalatot megmentene a kormány, akkor nem "csak" ezermilliárd dollár lenne az amerikai költségvetés hiánya.