Vágólapra másolva!
Vizsgálatot rendelt el hétfőn a Spanyol Labdarúgó Szövetség (RFEF) a vasárnapi Real Madrid-Osasuna mérkőzésen történtekkel kapcsolatban.

A madridiak 3-1-re nyertek hazai pályán a Vadócz Krisztián nélkül pályára lépő Osasuna ellen. A vendégek támadójának, Juanfrannak Pérez Burull játékvezető kétszer mutatta fel a sárga lapot, mindkétszer állítólagos műesésért a tizenhatoson belül.

Az RFEF vizsgálatának lezárásáig Burull nem vezethet meccset, már a szerdai Espanyol-Barcelona kupatalálkozón sem működhet közre.

A spanyol lapok megdöbbenten és felháborodva számoltak be a vasárnap történtekről. "Ajándékba kapta a Madrid a győzelmet", "A Real beépített embere volt a játékvezető", "Ellopták a győzelmet az esélytelen kiscsapattól" szerepelt a sportújságok címlapján.

Az RFEF döntése után a játékvezető pihentetéséről a Marca honlapján az alábbi cím jelent meg: "Tűnés a hűtőszekrénybe!".

A Real Madrid kapusa, Iker Casillas is elismerte, hogy Juanfrannal szabálytalankodtak a tizenhatoson belül. "Az egyik eset nyilvánvaló tizenegyes volt, a másikat is meg lehetett volna adni" - mondta a hálóőr.

Patxi Izco, az Osasuna elnöke hétfőn bejelentette, hogy klubja minden hivatalos kapcsolatot megszakít a bírókkal. A jövőben a játékvezetők nem kapnak kedvezményes áron jegyet a csapat hazai meccseire.

"Nem szoktam színészkedni" - nyilatkozta a találkozó lefújása után Juanfran.

Az RFEF nemcsak a játékvezető ténykedését, hanem a madridi szurkolók viselkedését is vizsgálja. Burull a mérkőzésről készített jelentésében az írta, hogy a Real drukkerei fasiszta rigmusokkal provokálták az Osasuna labdarúgóit.