Film és játék együtt lesz a hibrid Blu-ray-en

Vágólapra másolva!
A Sony hamarosan olyan Blu-ray kiadványokat jelentet meg, amelyeken együtt szerepel majd a film és a belőle készült, vagy hozzá illő Playstation 3 játék.
Vágólapra másolva!

Az első hibrid tartalommal ellátott kongok idén jelenhetnek meg - nyilatkozta John Koller, a Playstation 3 hardveres marketingmenedzsere a Video Business szaklapnak. A szakember szerint sok fejlesztő érdeklődött az új lehetőség iránt, elsősorban a filmekhez kapcsolódó játékok kapcsán.

A Sony egyelőre nem fedte fel, mely stúdiókkal készül együttműködni ezen a téren, de Koller szerint 2-3, teljes mozifilmet felvonultató kiadvány jelenhet meg idén. A cég lehetővé teszi majd, hogy a filmeket a felhasználók átmásolják (átkonvertálják) a hordozható PSP konzolra, hogy azokat menet közben is megnézhessék.

A Blu-ray 50 gigabájtos kapacitása arra is lehetőséget ad, hogy a játékgyártók a filmes extrákhoz hasonló tartalmakat helyezzenek el a lemezen. Az első ilyen cím a márciusban megjelenő Command and Conquer Red Alert 3: Ultimate Edition lesz, amelyhez a készítésről szóló felvételeket, videós segédanyagot, térképeket és például bakiparádét is mellékelnek majd.

A Playstation 3 eladásokat, úgy tűnik, a játékgépbe épített Blu-ray lejátszó megléte is ösztönözte, csakúgy, mint annak idején a PS2-s DVD. A Sony adatai szerint ugyanis A sötét lovag (The Dark Knight) Blu-ray-es premierje után (december 9.) megugrottak a konzol eladásai, és a cég további sikerfilmek kiadása kapcsán is ebben reménykedik - derül ki Koller nyilatkozatából.