APEH-ügyintézőt zsarolt egy debreceni férfi

Vágólapra másolva!
350 ezer forintot követelt egy APEH-ügyintézőtől egy debreceni férfi, aki ellen eljárást indított a rendőrség. A gyanúsított fenyegetéssel csikarta ki a pénzt az ügyintézőtől, majd azt mondta a rendőröknek, hogy csak segíteni akart a nőnek.
Vágólapra másolva!

APEH-ügyintéző zsarolásának gyanújával indított eljárást egy 41 éves debreceni férfi ellen a rendőrség - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság. Az adóhatóság dolgozójának feljelentése szerint a férfi 350 ezer forintot követelt, mert nem intézték el soron kívül a néhány tízezer forintos illeték-visszaigénylését.

A százados hozzátette: az APEH-dolgozót a férfi azzal fenyegette, hogy kirúgatja munkahelyéről, és a ügyintéző nő állásának elvesztésétől félve, fizetett is. A zsaroló azt állította, hogy "a fegyelmi felmondó levelet már alá is írták". Az ügyintéző a pénzéért cserébe kérte az iratot, a férfi viszont nem adta át, sőt újabb összeget követelt, így a nő a rendőrséghez fordult. A férfi azt vallotta: "csak azért vett át pénzt a nőtől, hogy egy pályázatban segítsen neki". Azt, hogy milyen pályázatról van szó, a gyanúsított nem részletezte.