A Beatles tagja lehet majd a tévé előtt

Vágólapra másolva!
Videojátékban térnek vissza a gombafejűek: az MTV zenecsatorna videojátékos részlege ekkor dobja piacra a Rock Band legújabb kiadását, melyben a a Beatles dalait lehet majd eljátszani az eredeti banda hangszereit mímelő műanyag irányítókon.
Vágólapra másolva!

A The Beatles: Rock Band című játék új, Beatles dalokat felvonultató kiadása szeptember 9-én kerül a boltokba, a programot a tervek szerint egyszerre fogják piacra dobni Észak-Amerikában, Európában és Ausztráliában is. A Rock Band tulajdonképpen egy igen sikeres ritmusjáték, amelyet konzolgépekhez csatlakoztatható műanyag játékhangszerekkel lehet irányítani: gyakorlatilag az a feladat, hogy a képernyőn futó, a zene ritmusára felvillanó sávokat figyelve a játékos reprodukálja az eredeti dallamot. Ha jó ütemben nyomkodja a billentyűket, a zene hibátlanul szól, de ha nem, akkor a dob, a gitár fals hangot ad. A stílus megteremtője a Guitar Hero című játék volt, a később megjelent Rock Band abban hozott újítást, hogy énekelni és dobolni is lehetett benne a fent ismeretett módon.

Egyelőre még nem tudni, mely Beatles számok lesznek elérhetők a programban, s az árakból is csak az amerikaiak ismertek: az újvilágban nettó 60 dollárba, vagyis 15 ezer forintba kerül majd az új Rock Band, ennyiért azonban csak a szoftvert adják oda a vásárlónak. Az együttes legendás hangszereiről mintázott műanyag játékhangszereket további 100 dollárért, vagyis mintegy 25 ezer forintért lehet megvenni majd. Ezek nélkül a program nem használható, bár a korábbi verziókhoz kiadott kiegészítők az új változattal is használhatóak lesznek.

A Beatles-játék Xbox 360, Playstation 3 és Nintendo Wii konzolokra fog megjelenni, és a játékosok a szóló-, és basszusgitárt, a mikrofont ragadhatják meg, vagy a dobok mögé ülhetnek be. A korábbi Rock Band játékot idehaza szürkeimportból lehet beszerezni, a nagy bevásárlóközpontokban nem forgalmazzák, mivel a játékhangszerekkel együtt hatalmas a doboza. Azt egyelőre nem tudni, hogy a Beatles-es kiadást árulni fogják-e Magyarországon. Hasonló videojátékokban már többek közt az Aerosmith, az AC/DC zenéit is felhasználták már, viszont a Beatles számára az új program premierje jelenti a belépést a zeneipar új, digitális generációjába: eddig ugyanis még azt sem engedélyezte, hogy dalait meg lehessen vásárolni a világ legnépszerűbb zeneboltjában, az Apple iTunesban.