Vágólapra másolva!
A Ferrari csodálatos grafikájú, realisztikus autóverseny-szimulátorának teljes verzióját, Sonic nyílt forráskódú, átdolgozott kalandjait, és ufós birkaterelgetést kínálunk ezen a hétvégén a letölthető játékokra vágyóknak. Ajánlónkban ezek mellett még a Live Messenger jelszavát előhalászó alkalmazás, fotóoptimalizáló és a feleslegesen többször előforduló fájlokat kigyomláló alkalmazás is helyet kapott.
Vágólapra másolva!

FERRARI VIRTUAL RACE

Forrás: [origo]

Az ingyenes játék letöltése (76 megabájt)

A Ferrari Virtual Race a gyártó hivatalos, ingyenes letölthető autóverseny-szimulátora, amelyben háromféle sportkocsi (Ferrari (430 Scuderia, 599 GTB Fiorano, 612 Scaglietti) volánja mögé ülhetünk be, s tehetünk köröket a mugellói pályán. Annak ellenére, hogy csupán 76 megabájtos a program, igen tetszetős grafikával bír, mely számos fizetős társát is maga mögé utasítja. Minimális rendszerigénye sajnos elég magas: egy legalább 3,2 gigahertzes Pentium 4, vagy többmagos processzorral, 1 gigabájt memóriával, ATI Radeon X800 vagy Nvidia 6600 GT-nél gyorsabb grafikus kártyával felszerelt számítógép, így integrált grafikus lapkával felszerelt laptopokon nem érdemes próbálkozni vele. Irányítása és fizikája roppant jól sikerült, mindig pont meg lehet érezni vezetés közben, mikor kezd el kicsúszni a jármű a kanyarban, ekkor ellenkormányzással, fékezéssel vagy egy jól időzített gázfröccsel még vissza lehet hozni eredeti pozíciójába a Ferrarit. Ha van elég erős gépe hozzá, mindenképpen próbálja ki ezt a játékot!

FLOCK!

Forrás: [origo]

A játék demójának letöltése (77 megabájt)

Nem, ez nem a remek alternatív böngésző, hanem a Capcom cég legújabb, leginkább gyerekeknek és hölgyeknek ajánlható részben ügyességi, részben logikai játéka. A rendkívül bájos Flock!-ban a játékos egy ufót irányíthat az egérrel, vagy a W, A, S, D-gombokkal, akinek feladata, hogy a szerteszét legelésző birkákat a nagy űrhajóba terelje. Az útban lévő akadályokat a jobb gombot lenyomva lehet megemelni, és eltávolítani az útból, de az is előfordul, hogy hidat kell építeni a máshonnan elhurcolt fadarabokból. Nagyon aranyos, multiplayerben is játszható program, amely bár régebbi PC-ken nem futtatható, az újabb laptopokon már elindítható a hivatalos rendszerigény szerint - nagyteljesítményű számítógépen pedig kimondottan tetszetős a grafikája.

OPEN SONIC

Forrás: [origo]
A játék teljes verziójának letöltése (4 megabájt)

Kezdetben kizárólag a Sega konzoljain hódított, mostanra azonban már az összes játékgépen és PC-n is kalandozik Sonic, a kék tüskéjű, villámgyorsan száguldó sündisznó, aki mindig is sokkal menőbb volt Super Mariónál, aki ugyebár egy vízvezetékszerelő. Lelkes fejlesztők elkészítették a Sonic nyílt forráskódú változatát, amely több mint egyszerű remake, a játékvilágot leszámítva új pályákat és új játékmódokat - például kooperatív játékot - is kínál. Az irányítás a kurzormozgató billentyűkkel történik, a Space-szel lehet ugrain, a Ctrl-lal pedig a három karakter, Sonic, Tails és Knuckles között lehet váltogatni. Szinte kizárólag együttműködésükkel lehet csak teljesíteni a pályákat, hiszen mindannyiuknak más az erősségük: Knuckles például falat mászik, Tails pedig repülni tud farkát pörgetve. A játék 16 pályát tartalmaz, emellett pályaszerkesztő is jár hozzá - és gyakorlatilag bármilyen régebbi PC-n is futtatható.

RIOT

Forrás: [origo]
Az ingyenes segédprogram letöltése 953 (kilobájt)

Csak nevében van köze a lázadáshoz ennek a programnak, ez azonban valójában a Radical Image Optimization Tool rövidítése. Az alkalmazás akkor jöhet jól, ha webre akarunk optimalizálni digitális fotókat, ekkor ugyanis nem mindegy, milyen formátumot, és mekkora tömörítést választunk. A Riot szoftverrel az elvégzett beállításokat rögtön meg lehet nézni egy betekintőablakban, összehasonlítva az eredeti képpel - így a lehető legjobb minőséget lehet elérni vele (ellentétben a fenti illusztrációnkkal). A program honlapján az IrfanView-hoz telepíthető bővítésként is elérhető a Riot.

LIVE MESSENGER PASSWORD RECOVERY

Forrás: [origo]
Az ingyenes segédprogram letöltése (17 kilobájt)

Ez az ingyenes segédprogram abban nyújt segítséget, hogy a windowsos számítógépekre telepített Live Messenger jelszavát képes elővadászni a rendszerleíró adatbázis mélyéről - persze ehhez ismerni kell az adott felhasználó e-mail címét. Jellegéből adódóan visszaélésekre is alkalmat ad a program, de azért döntöttünk publikálásra mellett, mert tesztelőnknek is jó szolgálatot tett akkor, amikor anyukája és más rokonai új számítógépet kaptak, és persze fogalmuk nem volt arról, mi is lehetett a sok évvel ezelőtt begépelt Messenger-jelszó.

PRIMITIVE ZONE DUPLICATE FINDER

Forrás: [origo]
Az ingyenes segédprogram letöltése (1 megabájt)

Ezzel a segédprogrammal a merevlemezen többször előforduló azonos fájlokat lehet megkerestetni. A leghatékonyabban akkor működik, ha a jobb oldali mezőben a Find duplicates by content (CRC32 checksum, slow) opciót választjuk ki, míg a baloldalon, a Disk or folder szekcióban a kívánt meghajtót vagy mappát kell betáplálni. Szoftvereket vagy az operációs rendszert nem érdemes, sőt nem is ajánlott kigyomláltatni a programmal, mivel ezek esetében általában szándékosan fordul elő többször ugyanaz a fájl. Mp3-ak, letöltések, filmek vagy fotók között előforuló felesleges duplázásokat azonban hatékonyan meg lehet szüntetni segítségével.