Vágólapra másolva!
Áramspóroló PC-lezáró szoftver, egy szuper e-mail-kereső, videómegosztók felvételeit letölteni képes segédprogram, klassz háttérképkezelő és egy igazi webkettes médialejátszó kapott helyett e heti szoftverajánlónkban.
Vágólapra másolva!

Az otthoni felhasználók számára nem igazán érdekes, de az Outlook levelezőt használó céges felhasználók számára valóságos kincs a Xobni nevű szoftver, amely jelentősen megkönnyíti az e-mailek százai közt való kutakodást. Sajnos egyelőre csak a Microsoft Office-csomagjában megtalálható Outlook program 2003 és 2007-es verzióival használható a program, amely telepítése után ezek kezelőfelületébe integrálódik. Új, 1.8-as kiadása gyorsabb működést biztosít, aljára pedig került egy Google-keresőmező, amellyel például az adott levél szerzőjének nevére gyorsan rá lehet keresni. További újdonság a Facebook és LinkedIn közösségi oldalak beépítése, melyeken a Xobni most már képes megkeresni a küldő profilját - bár próbáink során ez elég gyatrán működött.

Az 1.8-as kiadásból már fizetős prémium verzió is készült, ám szerencsére az átlagfelhasználó számára az ingyenes verzió is bőven elég segítséget nyújt a kényelmes levelezésben. Azzal, hogy a chatablakhoz hasonlóan párbeszéd nézetben visszakereshetők az üzenetváltások, az egyes címzettek által küldött csatolt fájlok mindegyikét egy kattintással át lehet böngészni, bizony jó pár percnyi idegesítő keresgélés megelőzhető.

DISPLAYFUSION

Forrás: [origo]
Az ingyenes segédprogram letöltése (741 kilobájt)

Néhány nappal ezelőtt gyűjtöttük össze a legmenőbb háttérkép-forrásokat az interneten, ekkor mutattuk be a DisplayFusion nevű program ingyenes változatát is. Ezzel a szoftverrel Windows alatt megoldható, hogy ha valaki két monitorral dolgozik, az akár két különböző, vagy panoráma-hatású háttérképet használjon, amelyre alapból az operációs rendszer nem képes.

MONITOR ES


ForrA!s: [origo]
Az ingyenes segédprogram letöltése (98 kilobájt)

A felesleges energiapazarlást hivatott megakadályozni a Monitor Energy Saver, vagy Monitor ES nevű ingyenes alkalmazás. Segítségével ha zároljuk a PC-t (Windows alatt Windows gomb + L kombinációval, vállalati hálózaton pedig a Ctrl+Alt+Del kombinációval), automatikusan felfüggeszti az ismertebb médialejátszó szoftverek működését, elnémítja a hangot, és lekapcsolja a monitort is. Miért jó ez? Mert ha el akarunk menni a számítógéptől, akkor elegendő csupán az előbb említett kombinációt lenyomni, nem szükséges egyesével bezárogatni, pause-ra állítain a szoftvereket, plusz kikapcsolni a képernyőt is. Mivel csak egy gombnyomás az egész, jó eséllyel mindenki szívesen használja majd, áramot takarítva meg vele.

TUBEMASTER ++

Forrás: [origo]

Az ingyenes segédprogram letöltése (7 megabájt)

Többféle feladatra is lehet használni ezt az ingyenes segédprogramot. A TubeMaster ++ többek köztt arra is alkalmas, hogy egy rakás videomegosztó oldal, és hírportálok multimédiás tartalmaiban keressen benne a felhasználó egyetlen kattintással, másrészt viszont le is lehet vele menteni a merevlemezre az eredetileg csak online sugárzásra szánt tartalmakat, így azokat akár a vonaton ülve, internettől távol is nézegetni lehet. Emellett a szoftver multimédiás fájlok konvertálását is támogatja, valamint mp3-keresőt is tartalmaz.

BOXEE

Forrás: [origo]

Az ingyenes médialejátszó program letöltése (41,3 megabájt, regisztrációt igényel)

Igazi webkettes médialejátszó alkalmazás a Boxee, amelyről már korábban is írtunk, de most egy újabb verzió jelent meg belőle. Ezt a szoftvert azoknak érdemes választaniuk, akik távirányítós PC-vel rendelkeznek, a program kezelőfelületét ugyanis úgy alakították ki, hogy akár tévén, távolabb ülve is el lehessen olvasni menüit. A merevlemezen lévő filmek, zenék és fotók mellett ez a program online sugárzott adásokat is lejátszik, bár ezek közül például a Hulu.com vagy a Warner Bros csatornákat csak az USA-ból lehet nézni, de például a Comedy Central vagy a CNN műsorait el lehet érni, ahogy a YouTube vagy más videomegosztó szájtok tartalmaiban is lehet kutakodni mindössze egy távirányítóval a kézben. A legújabb verzió emellett olyan online tartalmak tévén való nézegetését is biztosítja, mint a Facebook fotók, a Digg-en publikált népszerű linkek, a Tumblr-es mikroblog-bejegyzések.