Vágólapra másolva!
E heti szoftverajánlónk sztárja egy ingyenes biztonságimentő program, amellyel bármikor visszaállíthatja PC-jét az eredeti állapotra, jelentős időt és vesződséget spórolva meg. Ezen kívül a Thunderbird levelező új, okosabb verzióját, egy tengeri viharos képernyővédőt, valamint egy Gmail és Outlook közt működő naptárszinkronizáló szoftvert kínálunk letöltésre.
Vágólapra másolva!

MACRIUM REFLECT - FREE EDITION

Forrás: [origo]

Az ingyenes segédprogram letöltése (27 megabájt)

Ez az a hiánypótló szoftver, amelyet már régóta kerestünk: egy teljesen ingyenesen használható biztonságimentés-készítő (backup) szoftver. Bár a Macrium Reflect ingyenes változata nem tud annyit, mint a fizetős Acronis True Image, vagy a Norton Ghost szoftverek, ingyenessége miatt mégis érdemes foglalkozni vele. A szoftverrel ugyanis teljes Windows - vagy más operációs rendszer által használt - partíciókat le lehet menteni egy az egyben. Miért jó ez? Mert egy esetleges rendszerhiba esetén szépen vissza lehet állítani az eredeti állapotot néhány kattintással, megelőzve az operációs rendszer órákig tartó újratelepítését. Az ingyenes verzió csak teljes képfájlokat képes készíteni a rendszerről, inkrementálisat (azaz olyat, amely az előző mentés óta eszközölt változtatásokat tartalmazza) nem. Mindenesetre a frissen telepített Windows rendszerpartíciójáról kapásból érdemes lőni vele a mentést a kedvenc programok feltelepítése után, így a hosszadalmas telepítési folyamatot soha többé nem kell átélni majd.

THUNDERBIRD 3 BETA 3

Forrás: [origo]

Az ingyenes levelezőkliens béta verziójának letöltése (8,6 megabájt, magyar nyelvű)

Bár manapság az otthoni netezők közül egyre kevesebben használnak levelezőprogramot - hódít a Gmail és webmailes társai -, aki mégis ezt teszi, annak érdemes kipróbálnia a Mozilla Thunderbird levelező legújabb, bár még nem végleges verzióját. Ennek egyik fontos újítása, hogy képes fülekben (tabokban) megjeleníteni az üzeneteket a Firefox böngészőfüleihez hasonló módon: egy-egy üzenet megnyitásakor így már nm egy teljesen új alkalmazásablak, csak egy új lap jelenik meg - elsőre meglehetősen szokatlan módon. A fülek közt egyébként a Ctrl+Tab billentyűkombinációval lehet ugrálni. Fontos megemlíteni, hogy az új Thunderbirddel már jóval egyszerűbb használni a Gmail szolgáltatásait, gmailes címet megadva például automatikusan kitölti a program a szerverbeállításokat.

SEASTORM 3D SCREENSAVER

Forrás: [origo]

A képernyővédő demójának letöltése (1 megabájt)

Bár legfeljebb pszichológiai hatást lehet vele elérni, a kánikulában jóleső érzés lehet egy kiadós tengeri vihart nézni és hallgatni - mégha csak virtuálisan is. Sajnos a letölthető példány csupán demó verzió, ezért idővel megjelenít egy olyan ablakot, melyben saját maga megvásárlásának előnyeit ecseteli, pár napig azonban ennek ellenére is üdítő látványt nyújt a virtuális tengeren tomboló tornádó a zuhogó eső hangjaival társítva.

GOOGLE CALENDAR SYNC

Forrás: [origo]
Az ingyenes segédprogram letöltése (650 kilobájt)

Céges környezetben általában az Outlook levelezőprogram naptárját szokták használni időpontok, megbeszélések időzítésére, pedig a Google Naptár szolgáltatása sok tekintetben jobban használható ennél. Az ingyenes segédprogram segítségével szinkronizálni lehet a két szolgáltatást igen egyszerűen. Mint a fenti képen is látszik, többféle lehetőség választható ki: a 2-way mód mindkét irányban elérhetővé teszi a lefoglalt időpontokat, fontos dátumokat, a 1-way esetében pedig kiválasztható, hogy a Google Naptár bejegyzéseit másolja-e át az Outlookba, vagy fordítva. Emellett a szinkronizálás gyakoriságát is meg lehet adni manuálisan, percben.