Global Finance: Simor az egyik legjobb jegybankelnök

Vágólapra másolva!
Az amerikai székhelyű Global Finance Magazine évről évre értékeli a világ jegybankelnökeit. A szaklap értékelése alapján Európában Jean-Claude Trichet (Európai Központi Bank), Zdenek Tuma (Cseh Nemzeti Banki), és Simor András (Magyar Nemzeti Bank) a sorrend az elmúlt két év összesítése alapján.
Vágólapra másolva!

A szaklap kiemeli, hogy a Magyar Nemzeti Bank a pénzügyi világválság idején is nagyon világossá tette, hogy alapfeladata az árstabilitás elérése és fenntartása. A Global Finance Magazine hozzáteszi: a magyar jegybank a krízis idején rendkívül gyorsan cselekedett, és az MNB közreműködésével összeállított nemzetközi mentőcsomag hozzájárult az ország gyors gazdasági felépüléséhez.

Simor András, a Magyar Nemzeti Bank elnökének teljesítményét az idén és tavaly is "B"-re értékelték; a lap értékelése szerint az elmúlt két évben jobb szakmai munkát végzett, mint például a norvég, a lengyel, a svájci, a svéd, az angol vagy éppen az amerikai (Fed) jegybankelnök - derül ki az MNB közleményéből.

A Global Finance Magazine New York-i székhelyű havi megjelenésű pénzügyi magazin. A lap 1994. óta rendszeresen, hatfokozatú skálán értékeli a világ legfontosabb jegybankelnökeinek teljesítményét. Európában csak a cseh jegybankelnök, Zdenek Tuma és az Európai Központi Bank vezetője, Jean-Claude Trichet érdemelte ki a legmagasabb, "A" elismerést.