Nem bukott akkorát a Coca-Cola, mint várta

Vágólapra másolva!
A Coca-Cola Co. harmadik negyedévi nyeresége kevesebb mint 1 százalékkal csökkent, holott eladásai az alacsonyabb lakossági fogyasztási kiadások miatt jelentősebben estek vissza, nyereségét az akkor még erős dollár terhelte meg.
Vágólapra másolva!

A világ legnagyobb italipari vállalata 1,91 milliárd dollár, részvényenként 81 cent eredményt ért el a harmadik negyedévben, szemben az egy évvel korábbi 1,92 milliárddal és részvényenként 81 centtel. Az aktuális negyedéves eredmény részvényenként 1 cent egyszeri rendkívüli módosító tételt is tartalmaz. Módosító tétel nélkül az egy részvényre eső eredmény 82 cent.

A Coca-Cola harmadik negyedévi forgalma főként a deviza árfolyamhatások miatt 8,04 milliárd dollárra csökkent az előző év azonos negyedévi 8,39 milliárdról. A Reuters által megkérdezett szakértők módosító tétel nélkül 81 centes egy részvényre eső eredményt jeleztek előre 8,11 milliárd dolláros forgalom után. Az értékesítés a feltörekvő piacokon, Indiában, Kínában és Brazíliában emelkedett.

Muhtar Kent, a Coca-Cola elnök-vezérigazgatója stabilnak minősítette a harmadik negyedévi eredményt, rámutatott egyúttal a jövő év várható nehézségeire, mivel a fogyasztói hajlandóság várhatóan csak lassú ütemben javul.