Rettegj, iPhone: jön a pornóbolt Androidra

Vágólapra másolva!
Az Apple nem engedi felnőtt tartalmak terjesztését az iPhone App Store-ban, a Google Android szoftverével működő telefonokra viszont megérkezett az első pornóelosztó központ, ami fejlesztőket vár.
Vágólapra másolva!

Az androidos okostelefonok felhasználói a MiKandi.com webcímet meglátogatva tölthetik le az azonos nevű gyártó szoftverét, a MiKandi Marketet, amely nem más, mint egy letöltőközpont a telefonra készített felnőtt programoknak. A cég ezzel szeretne saját terjesztési csatornát, reklám- és bevételi lehetőséget kiépíteni az erotikus okostelefon-alkalmazások készítőinek, ahogyan az a hagyományos szoftverekkel az Android Marketplace-en belül zajlik - írja a Phandroid.com.

A MiKandi alkalmazása egyelőre csupán lehetőséget kínál a fejlesztőknek, tartalom ugyanis még nincs benne, és az elindításáról beszámoló szakportál szerint még a kliens is nehezen használható. A cég egyébként nem csak androidos készülékekre készíti el a letöltőközpontot, hanem lesz belőle iPhone-verzió is, ez azonban csak a feltört készülékeken lesz használható, mivel az Apple App Store-ban nem engedélyezik az erotikus tartalmak terjesztését.

Vége a cenzúrának, de kockázatos lehet

Ezzel szemben a MiKandi platformjára fejlesztő programozókat ösztönözheti, hogy a kliensen belül bármilyen felnőtt tartalmat terjeszthetnek, ami nem ütközik törvénybe, és az alkalmazást minden 18 évesnél idősebb felhasználó letöltheti. Maga a cég is azzal reklámozza az androidos pornószoftver-boltot, hogy ott végre eljön az a szabadság, amit máshol, vagyis nyilvánvalóan az iPhone-on, nem kaptak meg a fejlesztők, mert szoftvereiket cenzúrázták vagy le is tiltották.

A Phandroid portál emellett arra is figyelmeztet: az Android Marketplace-en nem ellenőrzik a szoftvereket, és egy nem ellenőrzött csatornán keresztül letöltött, további szoftverek letöltését lehetővé tévő kliens még több kockázatot hordozhat magában, ezért érdemes lesz résen lenni, és előbb utánanézni az ott felkínált programoknak. A jótanács már csak azért is megfontolandó lehet, mert elképzelhető, hogy több más cég is hasonló letöltőközpontokat kínál majd Androidon a saját termékeinek, vagy bizonyos típusú szoftvereknek.