3D-s filmek Blu-ray-en már jövőre

Vágólapra másolva!
Megfelelő tévén térhatású, háromdimenziós látványt biztosító Blu-ray filmeket fog bemutatni az AMD  januárban: a 3D-s  filmek várhatóan 2010 második felében kerülhetnek majd a boltokba.
Vágólapra másolva!

A PC World értesülései szerint az AMD a Las Vegas-i CES szórakoztatóelektronikai kiállításon fogja először bemutatni a Blu-ray 3D szabványt használó lemezeket. Ezek a jelenlegi nagyfelbontást és szuper minőségű hangot biztosító "hagyományos" Blu-ray-ekhez képest extraként háromdimenziós filmeket is tudnak raktározni.

Míg térhangzást biztosító házimozi rendszerek már évek óta kaphatók, és olcsón beszerezhetők, a térhatású látványt biztosító tévék és monitorok csak mostanság kezdenek megjelenni, nyáron a Techbázis is letesztelt egy ilyen terméket, melynek esetében a 3D-s nézetet speciális szemüvegen keresztül lehetett élvezni.

A Blu-ray 3D lemezek szabványosításának folyamata mostanság fog befejeződni a technológiát felügyelő iparági testületnél, amelynek egyébként az AMD is tagja, az első kereskedelmi forgalomban is megvásárolható térhatású filmek a jövő év második felében debütálhatnak. A németországi IFA szakkiállításon több gyártó is előrukkolt 3D-s megjelenítésre alkalmas tévékkel, melyek zöme ugyancsak 2010-ben kerül majd piacra - ezek az eszközök még a prémium árkategóriában kerülnek majd a boltokba, így széles körű elterjedésükre egyelőre nem lehet számítani.