Vágólapra másolva!
Ezen a héten egy hölgyeknek szánt sminkszoftvert, mobilos videokonvertert, látványosabb webes alkalmazások futtatását biztosító Silverlight technológiát, pazar, a világűrben készült háttérképgyűjteményt és a Windows-beli műveleteket rögzíteni képes felvevőszoftvert ajánlunk letöltésre.
Vágólapra másolva!

Férfi olvasóink hátán e program láttán valószínűleg feláll a szőr, ám a hölgyek biztosan imádni fogják a sminkelőprogramot, amelyben a saját portrékat lehet kicsinosítani digitálisan. Bár a program ugyanolyan eszközöket kínál, mint egy egyszerűbb képszerkesztő, ezeket itt rúzsnak, púdernek, szemfestéknek, fogfehérítőnek álcázták a készítők, ezzel téve barátságosabbá a szoftvert a nem grafikusi munkakörben tevékenykedő hölgyek számára is. Szerencsére a legfontosabb digitális kenceficék a sminkprogram demó változatában is benne vannak, bár például a vörösszemeffektus-csökkentő vagy a "bőrtisztító" effekt csak a fizetős verzióban érhető el.

Miro Video Converter

Forrás: [origo]
Az ingyenes segédprogram letöltése (6,9 megabájt)

Az ingyenes Miro videoletöltő és lejátszó szoftver készítőinek műve ez a videokonvertáló alkalmazás, amellyel számos okostelefonnal, iPoddal vagy PSP konzollal kompatibilis formátumúra lehet alakítani csaknem bármilyen interneten használatos filmet, klipet. A támogatott eszközök listáját a program honlapján lehet megtekinteni, ugyanitt lehet a használható formátumokról is informálódni. Használata igazán egyszerű, a videofájlt csupán be kell dobni az egérrel a program ablakába, kiválasztani a célformátumot, és ráklikkelni a Convert gombra. Természetesen az átalakítás művelete a videó minőségétől, formátumától és hosszától, valamint a PC erősségétől függően hosszabb időt is igénybe vehet.

Silverlight 4

Az ingyenes kiegészítő letöltése (6 megabájt)

Mi az a Silverlight? Valami hasonló program, mint az Adobe Flash, egy olyan környezet, amely alatt fejlett multimédiás szolgáltatásokat nyújtó webalkalmazásokat lehet készíteni. Noha manapság még a Flasht ismerik és használják többen, például több hazai tévécsatorna weboldalán is ezzel lehet megtekinteni a beágyazott videókat, de sokszor képgalériák megjelenítéséhez is használják a Silverlightot. A 4.0-s verzió újdonságai leginkább csak a fejlesztőket érdekli, a végfelhasználók számára ezeket úgy lehet leírni, hogy még látványosabb effektusokat lehet megvalósítani az új verzióval.

NASA Hidden Universe

Forrás: [origo]
A Windows 7-es témacsomag letöltése

A NASA Spitzer űrteleszkópja által készített látványos infravörös felvételek az univerzum rejtett zugaiba kalauzolják el a képernyő előtt ülőket. A Windows 7-re letölthető témacsomag az automatikusan váltakozó háttérképek tartalmaz, a rendszer menüinek külsejét pedig ezekhez passzoló stílusúra állítja át.

BB Flashback Express

Az ingyenes változatban is elérhető segédprogrammal a PC képernyőjén zajló eseményeket rögzíthetjük videofájlba, a felvételt pedig néhány kattintással a YouTube-ra vagy más videomegosztó oldalakra is fel lehet tölteni. Ez jól jöhet akkor, amikor például valakinek egy adott szoftveres művelet elvégzését akarjuk megmutatni az interneten keresztül. Az ingyenes változat sajnos csak korlátozott videoformátumokat támogat, de a mozgókép mellett hangot, kurzormozgást, billentyűleütéseket is képes rögzíteni, és visszaadni a felvételen.