Újra táblagépeket ígér a Microsoft

Vágólapra másolva!
Steve Ballmer szerint már nem kell sokat várni az Apple iPadjéhez hasonló, de Windowst futtató masinák megjelenésére, az elkövetkezendő hónapokban tucatnyi különböző modell lesz elérhető a gyártóknál.
Vágólapra másolva!

Steve Ballmer a vállalat éves partneri konferenciájának nyitóbeszédében elmondta, hogy a elkövetkezendő hónapokban számos különböző gyártótól lesznek elérhetők különböző érintőképernyős táblagépek.

Különböző táblagépek érkeznek

Ballmer elmondása szerint biztos abban, hogy a Windows 7-et futtató masinák lenyűgözik majd a felhasználókat. Bár konkrét modelleket még nem mutattak be, többek közt az Asus Dell, a Samsung, a Sony és a Toshiba tervez megjelenni ilyen készülékekkel, melyek áráról egyelőre csak annyit tudni, hogy versenyképes lesz az Apple iPadjével.

A windowsos táblagépek egyébként különböző kivitelben lesznek elérhetők, például dokkolóba helyezhető, illetve az Amazon Kindle e-könyv-olvasóhoz hasonlóan beépített billentyűzettel szerelt modell is kapható lesz.

Már korábban is ígérték

A Microsoft még januárban bemutatta egy windowsos táblagép, a HP Slate prototípusát, ám ez a készülék végül nem került a boltokba, áprilisban ugyanis a szoftveróriás és a számítógépgyártó úgy találta, az nem érett meg a piacra dobásra. Hasonló sorsra jutott a Courier nevű dupla képernyős táblagép is.

Forrás: AFP
Ballmer az év elején még a HP Slate-tel

Ballmer szerint a táblagépek kiemelt jelentőséggel bírnak a Microsoftnak, ami érthető is, hiszen a hónapok óta kapható Apple iPadből az eszköz premierjét követő kissé negatív sajtóvisszhang dacára is több mint hárommilliót adtak el.

Bíznak a mobilos szoftverben

A PC World beszámolója szerint Ballmer arról is beszélt, hogy bár továbbra sem tudja elárulni az okostelefonokra szánt új Windows Phone 7 operációs rendszer várható megjelenési idejét, az elődeihez képest jelentősen átdolgozott szoftver elmondása szerint komoly prioritást élvez a cég fejlesztési projektjei között.

Bár a készülékgyártók közül többen elpártoltak már a Microsoft mobilplatformjától - maga Ballmer is beismerte, hogy egy teljes generációt kihagytak a mobilos Windows fejlesztésével - ígéretei szerint az új operációs rendszer olyan jól sikerült, hogy az garantálni fogja a többek közt az Apple-lel és a Google-lel konkuráló cég előkelő piaci részesedését ebben a részlegben is.