Vágólapra másolva!
A japán cég legújabb zsebfényképezőgépébe már projektort is beépítettek, így az elkészült fotókat vagy videókat akár a falra is ki tudja vetíteni.
Vágólapra másolva!

A Nikon S1100pj nevű modell egy ultrakompakt, azaz zsebrevágható méretű kivitelű digitális fényképezőgép. Legfontosabb érdekessége, hogy a jobb felső sarkában lévő optika mellett középtájt egy miniatűr projektort is beépített gépházába a gyártó.

Ennek fényereje a hagyományis kivetítők több ezer lumenjéhez viszonyítva csekély, csupán 14 lumen, de már ez is közel duplája az előző projektoros Nikon, az S1000pj típusénak. A Nikon közlése szerint azonban már ez a fényerő is alkalmassá teszi a készüléket arra, hogy ne csak elsötétített szobában, hanem átlagos fényviszonyok közt is látni lehessen az általa például a falra kivetített álló-, vagy mozgóképet, amelyet egyszerre többen is kényelmesen megnézhetnek.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

A minikamera a Nikon közleménye szerint a kompakt kamerát akár a számítógéphez is csatlakoztatni lehet, amelyről akár prezentációk vagy filmek kivetítésére is képes. A fényképezőgépet 14,1 megapixeles képérzékelővel, nagylátószögű, ötszörös optikai zoomot kínáló optikával szerelik fel. Hátoldalán egy 7,5 centiméteres, nagyfelbontású érintőképernyő is megtalálható. Az automata fotózási beállítások mellett utólagos módosítási lehetőségeket is kínál az S1100pj, például vörösszem-effektus-eltávolítást. A Nikon S1100pj készülék ősszel kerül a boltok polcaira, amerikai nettó ára 350 dollár, vagyis nagyjából 76 ezer forint lesz.