Visszavonulót fújt az új polgármestert bojkottáló esztergomi Fidesz

Vágólapra másolva!
Lemondott irodájáról és szolgálati autójáról Meggyes Tamás, Esztergom leváltott, fideszes polgármestere, aki eddig országgyűlési képviselőként meg akarta tartani hivatali irodáját. A helyi Fidesz a választások után nyílt háborúba kezdett az újonnan megválasztott, független polgármesterrel, akinek meg akarták kurtítani döntési jogköreit, de csütörtökön bejelentették, hogy módosítják az erről szóló előterjesztésüket.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön sajtótájékoztatót tartott Meggyes Tamás, Esztergom leváltott fideszes polgármestere, amelyen elismerte az októberi önkormányzati választásokon elszenvedett vereségét. "A mi célunk a munka. A vereségbe talán belejátszott, hogy korábban talán sok volt a szereplés, és kevesebb idő jutott a munkára. Nem szeretnék teher lenni a városnak" - idézte az MTI Meggyes szavait.

A választók kétharmados többséggel választották meg a független jelöltként induló Tétényi Évát polgármesternek, viszont a helyi képviselő-testület tagjainak kétharmada a Fidesz jelöltjei közül került ki. A párt frakciója és az új polgármester között háborúskodás kezdődött, a polgármester többek közt nem adta át utódjának korábbi irodáját (a politikai háborúskodásról szóló cikkeinket itt találja meg).

Meggyes, aki tíz évig vezette Esztergomot, a csütörtöki sajtótájékoztatón közölte: hajlandó átadni irodáját Tétényi Évának, és nem tart igényt hivatali autóra sem. A Fidesz helyi szervezete korábban azt kezdeményezte, hogy Meggyes Tamás országgyűlési képviselőként munkájához továbbra is kapjon irodát és autót.

A párt csütörtökre rendkívüli közgyűlést kezdeményezett, azt javasolták, hogy vonják vissza az új polgármestertől az átruházott hatásköröket. Mindezt azzal indokolták, hogy szeretnék folytatni az előző városvezető és képviselő-testület munkáját. A frakció csütörtökön viszont azt közölte, hogy módosítják az előterjesztést, de azt egyelőre nem árulták el, milyen módon.

(Az esztergomi riportunkat itt olvashatja el.)