Vágólapra másolva!
Tizenegy településen polgármestert választanak szombaton, több helyen képviselő-testületet vagy képviselőt, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Arkán pedig a megyei közgyűlési választást is megismétlik.
Vágólapra másolva!

Az Országos Választási Iroda adatai szerint tizenöt településen tartanak szombaton megismételt választást. Az október 3-i választásokat többnyire valamilyen jogszabálysértés miatt kell megismételni a Baranya megye Bostán, Ligeten, Szilváson és Vajszlón, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Arkán, Keresztétén és Cigándon, Heves városban, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszabőn és Tiszaburán, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ópályiban, Gégényben és Nyíregyházán, a Zala megyei Letenyén, és Kispesten.

Tizenegy helyen polgármestert, több helyen képviselő-testületet vagy képviselőt választanak. Arkán megismétlik a megyei közgyűlési választást is. Három helyen - köztük Nyíregyházán - a cigány kisebbségi választást ismétlik meg.

A megismételt választásokon csak azok a jelöltek vehetnek részt, akik az október 3-ain is indultak, ám visszalépésre van lehetőség. A megismételt választás nem időközi választás. Előbbire jogszabálysértés miatt, míg az utóbbira szavazategyenlőség miatt kerülhet sor.